Hoogteprofiel beklimming Dikkebuiksweg

Vlakbij de start van de beklimming in Wijlre ligt de Brand Brouwerij. Zou de naam van deze weg iets met die brouwerij te maken hebben? Met de beklimming kan het niet in verband gebracht worden, want een dikke buik zal je hier flink in de weg zitten. Deze vrij onbekende klim scoort erg veel klimpunten en is zeker het beklimmen waard. De beklimming bestaat uit twee delen, met een korte afdaling ertussen. 

Wie de meeste hoogtemeters wil pakken start bij de afslag van de Leienhuisweg. Het begint hier mild te klimmen. Om over het spoor heen te komen moeten we een kronkel maken, daarna begint het echte klimwerk. Ruim 500 meter lang klimt de weg rond de 9%. Zodra de weg wordt gekruist door een landweggetje wordt de klim even onderbroken door een korte afdaling. Neem de tijd, je benen hebben hier zeker wat verse zuurstof nodig. Geniet van het prachtige uitzicht. Zodra de weg naar rechts afbuigt begint het laatste stuk van de klim. Hier is de weg het steilste. Wie aan het einde van de weg rechts afslaat, staat bovenaan de beruchte Eyserbosweg.

28 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de DikkebuikswegRanglijst

#9 van 190 in Zuid-Limburg

#9 van 254 in Nederland

#549 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Dikkebuiksweg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Ties op 09 augustus 2016 om 20:09

De start van de klim kun je zelfs verleggen naar het begin van de Holegracht, meer klimpuntjes voor het klassement!

raymond op 09 mei 2016 om 14:59

Deze is veel mooier en idyllischer dan de Elkenraderweg. Er mogen geen auto's rijden, je gaat over een spoorwegovergangetje waarna je denkt, gaat de weg wel verder. En langzaam rijd je verder naar boven door bos om vervolgens aan de rechterkant uitzicht te hebben op de Gulperberg. Erg leuk !

Roland op 18 mei 2015 om 13:50

Bijkomende moeilijkheidsfactor is het vrij ruwe wegdek. Op een gegeven moment dacht ik zelfs dat ik een lekke band had, zo stroef ging het... Op het gedeelte waar het bergaf gaat zelfs even afgestapt om de banden te controleren, maar die waren toch op volle spanningen. Uitzicht is hier fantastisch en er is bijna of geen verkeer (zowel auto's als ook andere wielrenners). Echte aanrader!!

Ties op 30 december 2014 om 12:42

Een klim waar je je gruwelijk op kunt verkijken. Het oogt 3x niks, maar het is 2x serieus klimmen. Afdaling zal voor de meeste als een verlossing komen, maar dan zit je pas op de helft. Op het einde van de weg links af om in Elkenrade te kiezen om af te dalen naar de Fromberg of Vrakelberg.