Hoogteprofiel beklimming Deux-Rys

De Deux-Rys kreeg door het uitgeven van de Encyclopedie Cotacol enige bekendheid. De beklimming heeft een bijzonder lang steil stuk met een lange uitloper. Het begin van de klim is goed te doen, maar bovenaan wordt het asfalt van zeer slechet kwaliteit.

22 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#4 van 21 rondom Aywaille & Durbuy

#43 van 121 in Ardennen

#49 van 293 in België

#409 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Deux-Rys? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Franck op 06 december 2018 om 23:13

Vorig jaar deze helling afgedaald. Was een slecht idee, want het wegdek was inderdaad in slechte staat :-( In de andere richting zou het waarschijnlijk better lukken.

Sebastiaan op 23 februari 2017 om 13:16

Afgelopen zomer een poging gedaan. Wegdek is erg slecht. Liever een stukje doorrijden richting Fays, T-splitsing links aanhouden. Dan krijg je een prachtige klim met haarspeldbocht, stukken ver boven de 10% en een veel betere weg die uiteindelijk uitkomt in Fays. Een leuk alternatief voor de Roche-a-Frene!

Jaap Oosterhoff op 17 juni 2016 om 12:19

Deze beklimming had ik in een route opgenomen, maar ben na 200 meter op de Chemin du Trou Colas omgedraaid. Het wegdek is niet geschikt voor een racefiets. In plaats hiervan de Rue des Deux Rys vervolgd en bij de splitsing links omhoog gegaan naar Faus. Mooie route door bos.