Hoogteprofiel beklimming Desnie

De Côte de Desnie is de noordelijke variant van de la Vecquée en klimt dus naar hetzelfde hoogplateau. Als afdaling is de Desnie geweldig (overzichtelijk, lange bochten en goed asfalt), maar ook als beklimming is de Desnie goed te doen. Maar omdat de Desnie iets drukker is, zijn alternatieven als de Rosier Nord bij veel wielrenners geliefder.

De Desnie begint in het dorpje Winamplanche, volg daar de bordjes Stoumont/Coo. Direct bij het verlaten van het dorpje klimt het lekker door. De weg toont zo nu een dan geweldige vergezichten die vooral in de zomer van een onmeetbare schoonheid zijn. Voor het dorpje Desnie zit het steilste stuk van de beklimming.

De eerste 1.5 kilometer zijn achter de rug, nog 2.5 te gaan. De steilheid zakt langzaam naar gemiddeld 5% en de weg slingert in lange bochten naar boven. Een heerlijke beklimming om op souplesse op te rijden.

23 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#10 van 52 rondom Spa & Stavelot

#17 van 121 in Ardennen

#17 van 293 in België

#356 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Desnie? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Marc Isenborghs op 14 mei 2017 om 08:19

Weinig verkeer gehad. Leuke beklimming. In het begin wat zwaarder. Goed om te trainen vanwege de lengte!

Gerben op 08 augustus 2016 om 19:56

Had hier weinig verkeer, wegdek was inderdaad goed. Het stuk 10% zorgde ervoor dat de volgende kilometer ook als 10% voelde. Na het dorp wel kunnen herstellen en lekker door kunnen trappen.