Hoogteprofiel beklimming Col de la Croix-de-Fer vanuit St Jean

De beklimming van de Col de la Croix-de-Fer vanuit St Jean is 26.5 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 5.6% een hoogteverschil van 1484 meter. De klim ligt in de sector Maurienne in de Franse Alpen, Frankrijk. Met o.a. een steilste stuk van 11.3% scoort deze beklimming 1543 klimpunten.

20 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#3 van 13 rondom Maurienne

#7 van 155 in Franse Alpen

#9 van 346 in Frankrijk

#16 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col de la Croix-de-Fer vanuit St Jean? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Corne op 28 januari 2019 om 09:59

Col de la Croix de Fer al drie keer gereden en het blijft genieten. Zeer goed lopende klim met af en toe zware stukken boven de 14%. Heerlijke klim om je klimbenen goed te testen en vollebak te gaan.

Ruud op 03 september 2018 om 22:21

Croix de fer vanaf st Jean is gedeeltelijk afgesloten. Dit is volgens mij al een jaar zo. Voor de Tour de Frans was hij wel open. Je moet omrijden via Col de Mollard. Als je de afdaling start staat dit niet aangegeven! Je krijgt er dus even 500 hoogte meters bij. Gedeelte dat wel open was is inderdaad niet altijd evengoed asfalt. Opletten dus.

Frits Stoekenbroek op 16 juli 2018 om 10:53

Vanuit Allemont eerst de Glandon, afdalen de vallei in en na de Lacets de Montvernier vanuit Saint Jean de Maurienne omhoog voor de beklimming van de Col de la Croix-de-Fer. Tjee, wat viel dat tegen, gelijk al fors klimmen in Maurienne en eigenlijk stopt het niet, dat ik er was, 27 juni 2018 waren de wegwerkers bezig met het vernieuwen van het asfalt bij de skidorpen waar nu niets te doen was, ik kon er geeneens water bijvullen :-( Na een paar kleine tunnels en het gepiep van de marmotten begint de slotklim door een prachtig landschap. Op de top kan je cola en water kopen. De afdaling is gelijk aan de klim van de Glandon, het stukje Croix. de Fer stelt niet zoveel voor alhoewel het stuwmeer er prachtig bijligt.

Marten op 18 augustus 2017 om 19:41

Echt een vervelende klim. Begint eigenlijk al op 29km van de top met stijgen vanuit het dorp bij de rotonde. De klim zou makkelijker zijn als je de tussenstukken gebruikt om bij te komen in plaats van je fietsvrienden probeert te lossen. De laatste 8 km zijn werkelijk geweldig!

Bram Bouwman op 27 augustus 2016 om 14:41

Mooie niet al te moeilijke klim, dit vooral door een lange rustig oplopend middenstuk. Daarna, de laatste 6,5 km behoorlijk pittig maar o zo schitterende klim. Prachtige uitzichten en aan de top lijkt het net of je in een ansichtkaart bent beland. De cola en wafel smaken dan dubbel zo goed.

Rogier op 05 september 2014 om 16:21

@Bas Wij proberen altijd een logische start van een klim te beginnen. Dat is niet per se een hele weg of bij een afslag van een grote weg. Deze gele stenen beginnen in mijn verwachting bij de afslag A43 (gok ik) maar wij vinden het logischer om de klim pas in het einde van het dorp te laten beginnen, want er zijn veel manieren om op ons begin punt te komen. Als je onze keuze onlogisch vind dat hoor ik het wel, kijken we er nog even naar. Een ding is zeker, het is best een eind klimmen ;-)

Bas op 03 september 2014 om 21:47

Wat is de reden dat jullie een afstand van 26,5km aanhouden en dat de gele "stenen" uitgaan van 28km?

Bram op 12 juli 2014 om 15:10

Col de la Croix de Fer is een schitterende, niet moeilijke beklimming. Vooral de kant vanaf Saint Jean de Maurienne is de 'zware' kant van deze col. Het wegdek is overigens behoorlijk slecht in de buurt van de skidorpen Saint Jean d'Arves en Saint Sorlin d'Arves.