Hoogteprofiel beklimming Crête de Blandine / Col du Bénas

De beklimming van de Crête de Blandine / Col du Bénas is 13.4 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 3.9% een hoogteverschil van 516 meter. De klim ligt in de sector Aubenas in Ardèche, Frankrijk. Met o.a. een steilste stuk van 6.9% scoort deze beklimming 311 klimpunten.

25 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#14 van 33 rondom Aubenas

#27 van 59 in Ardèche

#252 van 346 in Frankrijk

#294 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Crête de Blandine / Col du Bénas? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Richard Vrieling op 16 april 2019 om 10:04

In mijn verslag over het fietsen in de Ardeche heb ik ook een stuk over deze kant van de Benas geschreven. https://richardvrieling.blogspot.com/2018/08/fietsen-in-de-ardeche-col-de-lescrinet.html Deze klim van 9,8km die met bordjes wordt aangegeven is inderdaad goed te doen voor iedere wielrenner die graag wat meer uitdaging wil dan alleen op het vlakke te rijden. Het is een leuke klim om je in vast te bijten, alleen is het de kunst om niet te snel te beginnen omdat het zo makkelijk lijkt en voelt. Tenminste als het warm is, want dan is 10km best een eind klimmen. Qua afdaling ben ik het met onderstaande review eens, mijd daarin de cote du baron, maar daal via Rochessauve terug of neem een andere route via Saint-Jean-le-Centenier (lange snelle afdaling) of op de top rechtsaf naar Freyssenet en Darbres.

Abeltje op 05 juli 2018 om 16:11

Mooie en makkelijke lange klim. In 10 kilometer kan je eigenlijk niet echt in de problemen komen, schaduwrijke stukken wisselen elkaar af met open stukken. Iedere beetje geoefende fietser kan hem binnen een uur doen. Als je naar beneden kijkt zie je andere delen van de klim liggen. Leuk is ook dat je iedere kilometer een bordje ziet staan met hoeveel kilometer tot de top je nog moet en hoeveel procent de volgende kilometer gemiddeld is. Bovenop kom je op een soort hoogvlakte, waar niet veel te zien is, tot je linksaf slaat. Dan duikt na een paar honderd meter aan je rechterhand een mooi uitzicht op over de Ardèche. Daarna kan je het beste de afdaling naar Alissas nemen (D299). Neem niet de Cote du Baron als afdaling! Deze is erg stijl, er ligt heel veel grind en het asfalt is bijzonder slecht. Daarnaast is er geen vangrail, dus als je verkeerd remt kan de ambulance (of erger) worden gebeld.