Hoogteprofiel beklimming Cotessen

Ooit wel eens nagedacht waar dat zijweggetje in de eerst afdaling van de Camerig vandaan komt? Misschien is dit wel het best bewaarde geheim van Zuid-Limburg. De Cotessen start bij de camping Cottesserhoeve in het Geuldal en pakt halverwege de Camerig op naar boven.

Via de Voerstreek kom je bij de camping waar de Geul de grens oversteekt. Dit is een officiële fietsroute die over de camping gaat en met een bruggetje de grens met Nederland oversteekt. Dit is wel een stuk onverharde weg dat bij natte omstandigheden niet aan te raden is! Linksaf start de geasfalteerde weg en begin het meteen te stijgen. 

Het begin is zeer onregelmatig, waardoor veel klimmers de Cotessewn moeilijker vinden dan de variant die start Wingbergerhoeve.

27 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#5 van 35 rondom Vaals, Epen & Slenaken

#6 van 190 in Zuid-Limburg

#6 van 254 in Nederland

#515 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Cotessen? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
man op 13 april 2018 om 18:20

de eerste stukjes naar de camerig toe zijn zeer onregelmatig!! zeker 12%!!

raymond op 11 april 2016 om 15:46

De eerste 200m is onverhard, je kan beter starten vanaf de parkeerplaats. Eerst vanuit Epen de Camerig op, dan de Cotessen afdalen om hem vervolgens weer op te rijden en rechtsaf verder te fietsen. Je kan ook met de voet een heel smal en steil paadje in naar beneden, je komt dan uit op de camping Vieux Moulin. Je rijdt dan dwars door de camping heen om vervolgens weer de gewone weg te vervolgen. Sla dan rechts af voor de Rue de Beusdael.