Hoogteprofiel beklimming Côte de Wanne via Spineux

Deze alternatieve beklimming van de Côte de Wanne heet officieus Côte de Spineux, maar wordt bij bijvoorbeeld bij Luik-Bastenaken-Luik gereden onder de Côte de Wanne. Deze variate is een stuk makkelijker, maar heeft geen korte afzink. Je klimt dus in 1 keer naar boven. Wel zo fijn.

Op de N68 (drukke weg met veel hard rijdend verkeer) tussen Grand-Halleux en Trois-Ponts neem je de afslag richting Wanne. Op weg naar het kleine dorpje Spineux gaan de weg al snel naar gemiddeld 7%. Ongeveer een kilometer lang blijf je genieten van een redelijke constant, maar lekker lopend stijgingspercentage. In het dorpje draai je langs en om een paar prachtige oude woningen.

Na het dorpje wordt de weg beduidend makkelijker. Bijna een kilometer gaan we onder makkelijk omstandigheden naar het laatste gedeelte van de beklimming. Aan je rechterhand heb je een prachtig uitzicht over het heuvellandschap. Het steile gedeelte van de Côte de Wanne komt hier aan het einde rechts aansluiten. Door het bos volgt het laatste moeilijke stuk. Neem de eerste afslag links richting Wanne. Na ongeveer 500 meter bereik je de top.

23 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#20 van 52 rondom Spa & Stavelot

#34 van 121 in Ardennen

#39 van 293 in België

#393 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte de Wanne via Spineux? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Franck Pastor op 16 juli 2017 om 23:12

Sjoerd heeft gelijk: de "côte de Wanne" uit de laatste edities van Luik-Bastenaken-Luik heeft eigenlijk weinig te maken met deze klim. Het is een mix tussen het begin van de naburige côte de Neuville en het einde van de echte côte de Wanne (Grand-Halleux).

Joris op 08 april 2015 om 13:46

Een uitdagende variant bij deze klim is om in Spineux, waar de weg naar rechts draait bij het oorlogsmonument, linksaf te slaan, de 'route forestière' in. Dit is een klein weggetje wat nog een stuk zeer steil omhoog loopt. Daarna volg je nog een stuk door het bos tot in Aisomont.

Sjoerd op 29 april 2014 om 21:08

In Luik Bastenaken Luik wordt deze anders gereden dan op bovenstaand kaartje. Men rijdt niet via Spineux maar via Neuville en Vau