Hoogteprofiel beklimming Côte de Samrée

Bijna 15 kilometer lang onafgebroken klimmen kom je niet vaak tegen in de Ardennen. Met een matig gemiddelde van nog geen 3% pak je toch ruim 400 hoogtemeters tussen La Roche en Baraque de Fraiture. Toch is de Côte de Samrée geen favoriet bij veel fieters. De beklimming loopt geheel over een druk bereden weg met veel vrachtwagen en nog veel te hard rijdende gekken.

De eerste 7 kilometer vanuit La Roche vormen het hart van de beklimming. Onder gemiddeld 4% slingerd de weg omhoog. Nergens is het echt steil. De overige helft is vals plat en recht uit, perfect om jezelf helemaal op stuk te bijten. 

35 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#28 van 121 in Ardennen

#31 van 293 in België

#382 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte de Samrée? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Bob op 28 juli 2018 om 00:35

Als afdaling is ie daarentegen dan weer erg lekker! Lekker glooiend, soepele bochten, redelijk goed asfalt... Lekker na de Cote de Dochamps op weg naar La Roche.

Eclypse op 22 oktober 2017 om 18:11

Heerlijk lopende klim vanuit La Roche maar het vele (met name vracht)verkeer is jammer. Als je niet door hoeft naar Fraiture dan kun je beter in Samree afslaan ( bv via Dochamps)

Erik op 08 juli 2015 om 09:24

Per ongeluk een deel van deze beklimming gereden na een afdaling van de Haussire. Lekker lopende weg, verkeer moet je voor lief nemen. Past lekker in een rondje in omgeving La Roche.