Hoogteprofiel beklimming Côte de Saint-Nicolas

De Côte de Saint-Nicolas is voorlaatste beklimming in Luik-Bastenaken-Luik. Door het korte, maar steile karakter is deze beklimming bijna altijd de scherprechter in de wedstrijd. De beklimming ligt in een voorstad van Luik. Dat deze beklimming in drukbevolkt gebied ligt mag duidelijk zijn, het kan dus regelmatig voorkomen dat je even moet stoppen of in de remmen moet.

De beklimming start in de buurt van het stadion van Standaard Luik en is moeilijk te vinden. Volg bij de rotonde onderaan het spoorwegviaduct de bordjes richting St Nicolas. Na de drogisterij in de winkelstraat sla je rechtsaf. Bij de volgende kruising ga je linksaf. Je bevindt je nu op de beklimming.

Het wordt meteen duidelijk dat dit geen makkelijke klim is. In het smalle volgebouwde straatje lopen de percentages op tot rond de 15%. Aangekomen op een t-splitsing met garages volg je de weg bergop. In een mooie s-bocht trek je om een oerlelijke Sovjet-flat heen. De weg blijft door de dichtbevolkte wijk heen kronkelen tot je de top bereikt op een droevige t-splitsing.

32 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#7 van 10 rondom Luik

#99 van 121 in Ardennen

#122 van 293 in België

#502 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte de Saint-Nicolas? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Mark op 26 juli 2015 om 18:04

In 1999 laat Vandenbroucke de andere wielrenners Waaronder Boogerd) achter op de grote plaat: https://www.youtube.com/watch?v=Zenlv88feHg