Hoogteprofiel beklimming Côte de Rivage

De Côte de Rivage is een beklimming tussen Stavelot en het circuit van Francorchamps. Vooral in het beginstuk is de beklimming goed pittig. Het geweldige uitzicht tijdens de beklimming in combinatie met het rustige weggetje maken de Côte de Rivage altijd leuk om te fietsen.

De beklimming start in het dorpje Masta op de doorgaande weg tussen Stavelot en Malmedy. Neem de afslag richting Rivage. Tussen de huizen en boederijen door slingerd de weg omhoog. Over een kilometer lengte is de klim gemiddeld 10%, niet te onderschatten dus. Pak bij de t-splitsing in het dorp de weg scherp rechtsaf omhoog. De bocht is zo scherp en mooi dat we hem meetellen als een haarspeldbocht. 

De weg draait hierna loodrecht de berg op. Met gemiddeld 11% is dit het zwaarste stuk van de beklimming. Er lijkt geen einde aan dit stuk te komen. Blijf bij de huizen de weg naar rechts volgen. De komende anderhalve kilometer klimmen slechts een beetje door langs de heuvel richting het circuit. 

24 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de Côte de Rivage


Ranglijst

#31 van 52 rondom Spa & Stavelot

#62 van 121 in Ardennen

#71 van 293 in België

#439 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte de Rivage? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
jeroen van der Heide op 25 oktober 2017 om 22:05

ik heb de beklimming samen met mijn broer in 2016 en 2017 gedaan en waarschijnlijk doe ik hem in 2018 weer er zit echt een pittig stuk in die je goed in je benen gaat voelen en inderdaad het uitzicht is prachtig en je eindigt bij het mooiste circuit te wereld.. nog een tip... als je iets verder de N68 op fietst en de afslag richting mi neemt heb je ook een hele mooie beklimming hij is iets korter maar hij gaat ook richting de 10% en je komt op het zelfde punt uit.. veel plezier