Hoogteprofiel beklimming Côte de la Roche-en-Ardenne

Soms is het zo jammer dat als er veel verkeer is op de weg. De Côte de la Roche-en-Ardenne loopt over de doorgaande weg richting Ortho. Je hebt mazzel als je op deze weg weinig verkeer tegenkomt, want deze beklimming loopt als een trein, is mooi en is perfect om de benen te testen. 

De beklimming start in het centrum van La Roche. Volg de bordjes richting Ortho/Bertogne. Langs de huizen van klimt de weg eerst stevig door, probeer je ritme te vinden. Ondanks de wisselende stijgingspercentages voelt deze beklimming uniform aan. De weg klimt langs een steile vallei omhoog die je doet denken aan de Alpen. Aan het einde van de klim maakt de weg aan aantal kronkels langs de heuvel.

27 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#76 van 121 in Ardennen

#87 van 293 in België

#457 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte de la Roche-en-Ardenne? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Guy op 29 juli 2017 om 02:36

Beter alternatief is de côte de Hives: heeft het zelfde startpunt ( La Roche ) en eindpunt ( Ortho ) maar is veel rustiger en mooier.

Franck op 20 juli 2015 om 10:46

Persoonlijk vind ik die helling onaangenaam, vanwege dat verkeer en ook de breedte van de weg. De helling tussen La Roche en Hives, die parallel loopt, is smaller, langer, steiler… en heeft veel minder last van het verkeer.