Hoogteprofiel beklimming Côte de Kin

Er zijn maar weinig mensen die niet verliefd worden op de Côte de Kin. Deze beklimming loopt als een trein en legt bovendien bijna 4 kilometer af. Nergens wordt het echt moeilijk, een echte feelgood beklimming dus. De start van de beklimming is gemakkelijk te vinden op de N633 tussen Aywaille en Remouchamps. Het tunneltje onder de spoorlijn naast het Mariabeeld is het startpunt van deze beklimming.

Net voordat je aan de beklimming begint rijd je nog op de drukke provenciale weg, maar eenmaal in de klim rij je in pure rust op een smal maar prima geafalteerd weggetje richting een van de mooiste dorpjes van de Ardennen.  Richting de haarspeldbocht is het redelijk pittig, daarna nemen de percentages een vriendelijker karakter aan.

Zodra je het prachtige dorpje Kin bereikt gaat het langzaam weer iets moeilijker worden. Slingerend door het dorp raak je regelmatig de 10% aan. Blijf de doorlopende weg volgen. Kijk zo nu en dan even om, vanuit het dorpje heb je een prachtig uitzicht op de prachtige omgeving. Zodra je het dorpje verlaat nemen de percentages snel af. De laatste kilometer klimt erg mild door. Pak het viaduct over de snelweg heen om via de heerlijke afdaling van Lorcé richting de beklimmingen rondom Spa en Stavelot te rijden.

19 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#6 van 21 rondom Aywaille & Durbuy

#49 van 121 in Ardennen

#57 van 293 in België

#419 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte de Kin? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Wilco op 23 augustus 2015 om 08:36

Bedankt voor deze aanrader! Die is een prachtige manier om na de Redoute weer terug te keren naar Coo / Trois-Ponts.