Hoogteprofiel beklimming Côte de Gotale

De Côte de Gotale deelte hetzelfde startpunt als de veel meer bekende Chambralles, maar vertrekt richting Sprimont in plaats van het zuiden. Toch verdient de Gotale veel meer aandacht. De beklimming is met twee wonderschone haarspeldbochten een echte parel, heeft verbluffend uitzicht op de top en heeft bovendien een optionele super steile afsteek voor de lieghebbers. 

Het startpunt ligt op de brug over de Amblève. Voor het spoorwegviaduct ligt de eerste haarspeldbocht. Bij het inrijden van het dorpje heb je de mogelijkheid om de eerst haarspeldbocht af te snijden. De eerste afslag is verboden in te rijden en loopt officieel dood, maar fietsers kunnen aan het eind tussen hekken en betonblokken doorslingeren. Wie voor deze optie kiest zal zichzelf trakteren op een vreselijk steil stuk van tegen de 20%. Je moet er zin in hebben!

Wie kiest voor de doorgaande weg krijgt een gemiddeld percentage van 8% een prachtige haarspeldbocht voorgeschoteld. Als de wegen bij weer bij elkaar komen wordt het iets makkelijker. De verzonken weg loopt langs de eerste huizen van het dorpje Rouvreux. En het wordt steiler en steiler. Bij de eerste kruising de doorgaande weg volgen richting Sprimont. Het is hier ruim 11% steil. Bij de volgende splitsing de weg volgen bergop naar links. Bij de volgende kruising kun je rechtdoor nog enkele hoogtemeters pakken.


27 hotels en appartementen in de buurt gevonden


Ranglijst

#7 van 21 rondom Aywaille & Durbuy

#53 van 121 in Ardennen

#61 van 292 in België

#425 van 935 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte de Gotale? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?