Hoogteprofiel beklimming Côte de Forêt

In Trooz start esthetisch pareltje die je doet dromen van mooie cols in de Alpen. De Côte de Forêt heeft drie verbluffend mooie haarspeldbochten die ze combineert met mooie vergezichten. Bovendien loopt de beklimming door de gelijkmatige hellingshoek als een trein. Wie de Côte de Forêt niet hoog in zijn favorieten heeft staan heeft een hart van steen.

De beklimming start net buiten het centrum van Trooz richting Chaudfontaine. De afslag richting Forêt staat duidelijk aangegeven, hier start de beklimming. Al snel laat je de huizen achter je en klim je aan de rand van een open vallei naar boven. Net de begraafplaats komt de eerste haarspeldbocht. De volgende bocht die al snel in beeld komt trakteert je op een geweldig uitzicht op de vallei.

De weg klimt verder langs de heuvel omhoog in een strak maar lekker tempo. Net voor de oude vervallen hoeve maakt de weg nog een mooie slinger via een haarspeldbocht om extreme steilheid te voorkomen. Hierna is het nog een kilometer licht stijgend naar de top in het gehucht Forêt.

17 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#15 van 35 rondom Soumagne & Dison

#119 van 293 in België

#498 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte de Forêt? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Ties op 05 mei 2016 om 22:01

Machtig mooie klim!! Niet te steil (al had ik die klote Voie de Chars nog in de benen) en enkele mooie haarspeldbochten. Nu nog wat van die bruine koeien met bellen in de wei en je waant je in de Alpen.

Ties op 05 mei 2016 om 21:41

Machtig mooie klim!! Niet te steil (al had ik die klote Voie de Chars nog in de benen) en enkele mooie haarspeldbochten. Nu nog wat van die bruine koeien met bellen in de wei en je waant je in de Alpen.

Tom op 05 mei 2016 om 19:55

Echt een schitterende klim!

Dennis van Aalten op 23 september 2014 om 21:24

Geweldige klim met mooi asfalt.

Patrick Coenen op 22 september 2014 om 10:05

Ook een beauty, bochtjes, gelijkmatige stijging, mooie blikken en ook erg leuk bergaf! ;-)