Hoogteprofiel beklimming Côte de Brume Sud

De Côte de Brume Sud is korter en minder moeilijk dan Côte de Brume, maar mag zeker niet onderschat worden. Niet alleen is de beklimming in geweldige alternatieve route van de l'Ancienne Barrière richting Trois-Ponts, bovendien is de beklimming heerlijk rustig en zeker in het begin een echte kuitenbijter. 

De beklimming start net buiten Basse-Bodeux, volg de grote weg bergop. De elektriciteitscentrale op de top staat aangegeven bij de afslag (enkel bergop!) als "Centrale de Coo". Hier start de beklimming direct. Verzinkt tussen het glooiende landschap begint het de eerste 200 meter direct zeer pittig te klimmen. Al snel wordt het iets makkelijker. Geniet van het prachtige uitzicht aan de bosrand, want hierna gaat het weer volop door.

De volgende 400 meter doen pijn bij elke fietsers. Onder gruwelijke percentages slingert de weg maar omhoog. Korte stukken tegen de 19% zorgen dat het tempo eruit gaat. Pas aangekomen op de open vlakte wordt het iets makkelijker. De volgende 500 meter klimmen in gemiddeld 7,5% naar de top. Deze beklimming doet altijd meer pijn dan gedacht.

33 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de Côte de Brume Sud


Ranglijst

#21 van 52 rondom Spa & Stavelot

#36 van 121 in Ardennen

#41 van 293 in België

#397 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte de Brume Sud? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
nellis op 25 maart 2014 om 09:58

Eindelijk weet ik de naam van deze geweldige kuitenbijter! Met regelmaat de route des sommets lienne gereden (prachtige route overigens) en op dit mooie bosweggetje viel ik altijd bijna van mijn fiets ;-)