Hoogteprofiel beklimming Côte de Brume

De Cote de Brume vertrekt direct vanuit het centrum van Trois-Ponts. Sla de Rue des Villas in bij de Apotheek. In een kleine 3 kilometer klim je naar de stuwmeren boven Coo. Bijna iedereen volgt deze weg via het dorpje Brumes geheel naar boven. Zonde, want de klim is een stuk moeilijker te maken.Namelijk als je na 200 meter linksaf de Vieux Chemin de Brume inslaat. Pak je in plaats van de flauw oplopende standaard route een steil stuk met pieken rond de 20%!

Zodra je weer op de hoofdweg komt sla je linksaf. In een straf tempo gaat slingert de klim hier met 8/9% een kilometer door. Daarna krijg je heel even de denktijd en tijd om op adem te komen. Hierna krijg je namelijk weer de keus om het jezelf extra moeilijk te maken.

Als je uitkomt bij een kruising gaat de grote weg naar rechts met een grote bocht via het gehucht Brume. De helden gaan echter rechtdoor en trakteren zichzelf op een extra steil stuk van rond de 11%, waarna de weg heel langzaam weer minder steil wordt. Vergeet niet even achterom te kijken; wat een uitzicht!

 

 

32 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#8 van 52 rondom Spa & Stavelot

#14 van 121 in Ardennen

#14 van 293 in België

#353 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte de Brume? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
RG op 11 september 2018 om 11:03

Beklimming afgelopen weekeinde gedaan. Het "uiteraard in de zwaarste configuratie" van de vorige recensie kan ik niet plaatsen want stukken van 20% zijn misschien knap om te doen, maar van lekker fietsen is dan geen sprake meer. Wij hebben gewoon de weg gevolgd en dan heb je een heerlijke pittige klim. De afdaling is goed te doen maar helaas qua asfalt niet super. Als je in de buurt bent een aanrader om deze klim mee te pakken, vooral omdat het extreem rustig is.

Jeffrey op 18 mei 2015 om 13:49

Recentelijk hebben we op een tripje naar de Ardennen heel mooie routes uit kunnen stippelen met de info van Klimtijd.nl, waarvoor dank! Hierbij hebben we ook de Brume aangedaan, uiteraard in de zwaarste configuratie via de Vieux Chemin de Brume en rechtdoor bij de kruising (een kort stukje is de weg dan overigens erg slecht, maar wel te doen). Omdat deze klim op een steenworp afstand van onze camping en startlocatie zat voelde deze klim direct aan als een baksteen om je nek maar de haarspeldbochten geven je heerlijk het gevoel aan het grote werk bezig te zijn (hoewel het eigenlijk wel meevalt). Omdat je aan het eind van de klim over de Via Nova en de Ancienne Barriére klim omgekeerd een schitterende en lange afdaling hebt kun je na deze kuitenbijter wel prima op adem komen en zou je deze als je in de buurt bent niet over mogen slaan!