Hoogteprofiel beklimming Côte de Bru

De Côte de Bru is een voor velen totaal onbekende beklimming, waarop we geattendeerd werden door één van onze vaste lezers. De beklimming deelt het eerste stuk met de bekendere Côte de Lorcé, maar gaat al snel haar eigen weg. Een indrukwekkende 266 meter hoogteverschil en ruim 6 kilometer bijna non-stop klimmen; de statistieken liegen er niet om.

Na het verlaten van de Côte de Lorcé (net voor de haarspeldbocht links aanhouden) loopt het stille weggetje geleidelijk en niet al te steil door het dal omhoog. Het wegdek is er hier en daar slecht aan toe, maar de prachtige omgeving compenseert genoeg. Fraaie stukken bos, rotsblokken en een kabbelend beekje maken deze beklimming een lust voor het oog.

In de laatste kilometer geven twee haarspeldbochten het moeilijkste stuk van de beklimming aan, maar nergens is het echt steil. Een echte klim voor diesels.

18 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#34 van 52 rondom Spa & Stavelot

#67 van 121 in Ardennen

#77 van 293 in België

#445 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte de Bru? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Jeroen op 02 februari 2019 om 21:33

Ik heb van deze klim genoten! Midden in de winter met veel sneeuw glibberen en glijden, en stiekem wat langer dan ik dacht. Mooie natuur, lekker rustig en overal kabbelend water. Niet te steil, maar wel lang.

Pieter op 07 juni 2017 om 17:05

Deze klim als voorbereiding voor de Grand Ballon gedaan. De klim lag naar het einde van mijn uitgestippelde rit, waardoor ik mij toch wat miskeek op deze helling. Door de beperkte percentages heb je het gevoel dat het vrij vlot loopt, maar de lengte maakt snel duidelijk dat je beter doseert. Heel mooie omgeving en weinig verkeer. Aanrader.

Jos op 28 juni 2016 om 09:35

Afgelopen weekend deze beklimming gedaan; het asfalt ligt er voor Waalse begrippen prima bij. Af en toe een putje of scheurtje, maar het feit dat hier vrijwel geen autoverkeer is compenseert dit. Lekker doortrappen en genieten van de rust en fluitende vogeltjes!

Jasper op 25 juni 2016 om 19:01

Als je deze met de Lorcé vergelijkt: welke is dan de beste? want als ik het zo zie via google street view is de Lorcé gwn prachtig omwille van het gladde asfalt en de Bru meer omwille van de rust en stilte en de natuur, maar meer putten en slechte stukken weg of zie ik dit verkeerd? Ik ben meer iemand voor lange gelijklopende hellingen zoals deze dus deze heeft daarbij mn voorkeur boven de lorcé maar ik heb graag comfort door lekker asfalt dus weet echt niet welke te kiezen... help! :p

Ilja op 28 maart 2016 om 19:45

Afgelopen weekend voor het eerst deze klim gereden. Geheel toevallig eigenlijk na gewoon een route te hebben gekozen met niet weinig tot geen steile beklimmingen. Wat een mooie klim! Door de lengte krijg je echt het klimgevoel. Het beekje en de stilte doen de rest.