Hoogteprofiel beklimming Coste Freyssinière

Tussen de vele beroemde beklimmingen in de Grand Brianconais en Embrunais vind je geweldige onbekendere beklimmingen. Geen beklmmingen om stoer mee te doen op verjaardagen. Maar wel wegen waar je helemaal in je eentje en rustig fietst. De Coste Freyssinière is er eentje van. Er zijn geweldige tochten mogelijk om deze samen te doen met bijvoorbeeld Les Orres, Crevoux, Champcella, Mont Dauphin en met de geweldige klim naar Le Gros.

De klim van Coste Freyssinière begint vreselijk steil. Probeer de vaart erin te houden want bij de kerk wordt het alweer minder. Door bijna zuidelijke akkers rij je omhoog over een prima weg. Het is nergens extreem steil. Maar vlak is het ook zeker niet. Veel wielrenners verkijken zich op deze klim. Het uitzicht is zoals bij elke klim in deze buurt geweldig mooi.

Na de eerste steile kilometers zakt de steilte wat in. Na het eerste dorpje wordt de weg door de vele wegwerkzaamheden en het gebruik van grote landbouw voertuigen wat slecht. Maar wees niet bang je mooie Carbon-ros heeft hier nergens echt veel te lijden. De steilte zwakt af en je rijdt naar het einde van de klim toe. Hier kun je aan de steile afdaling beginnen of verder doorklimmen naar Route de Mikéou. Ook een aanrader. 

32 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#13 van 18 rondom Embrun

#138 van 155 in Franse Alpen

#270 van 346 in Frankrijk

#314 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Coste Freyssinière? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?