Hoogteprofiel beklimming Cormet de Roselend

Vlak boven het 'niet zo mooie' Albertville stikt het van de wel erg mooie bergdorpjes. Beaufort is er daar een van. Een liefelijk dorpje waar erg goed te eten, te drinken en te slapen valt. De fantastische Beaufort kaas is misschien niet de beste sportvoeding maar wel heel erg lekker, en die extra calorietjes rij je er zo weer af richting Comet de Roselend. Een pittige maar fantastisch mooie klim om een mooi stuwmeer en door felgroene weides waar Alpenkoeien rustig grazen en melk voor kazen aan het produceren zijn. De bekendste klim, mede dankzij de Tour de France is de Cormet de Roselend, maar rond Beaufort is het prima een weekje fietsen. Genoeg zeer steile geheimtips te vinden hier.

Vanuit het dorpje Beaufort begint de klim meteen. Door dichte begroeiing (wat aangeeft dat het hier regelmatig hard regent) gaat de weg direct steil omhoog. Passages die flink boven de 10 % uit komen geven de benen weinig rust. Die dikke begroeiing, zorgt gelukkig wel voor schaduw (of juist voor vochtige hitte als het net is opgeklaard). De hele klim gaat over zeer goed asfalt.

Na zo'n 12 kilometer zonder rust kom je naast het grote stuwmeer van Roseland uit. Hier kun je even ademhalen, want de weg gaat naar beneden voordat je de finale inrijdt. Want de laatste kilometers zijn verdomt zwaar. Vanaf dit punt heb je geen schaduw meer en rij je aangestaard door koeien de laatste steile meters omhoog. Wie in de laatste haarspeldbochten tijd en zin heeft om rond te kijken zal kunnen genieten van een fantastisch uitzicht op de Mont Blanc trots boven de groene weides uitsteekt. Je zou er bijna de pijn in de benen van vergeten, bijna.

17 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#5 van 23 rondom Albertville

#18 van 155 in Franse Alpen

#32 van 346 in Frankrijk

#46 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Cormet de Roselend? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Fenny op 18 juli 2018 om 16:24

In derde stukje tekst: de laatste kilometers zijn verdomt zwaar......... verdomd is beter

Frits Stoekenbroek op 16 juli 2018 om 11:33

Vanuit ons vakantie verblijf in Queige hebben wij de klim gedaan. Niet volledig de D925 gevolgd maar in Beaufort Col du Pré aanhouden. Deze Col is in etappe 11 van de Tour de France 2018 opgenomen. Col du Pré is overigens (nog niet) opgenomen op deze site. Dit gaat natuurlijk wel gebeuren want het is een fantastische klim, lang +/- 13km met percentages die ver boven de 10% uitkomen, verder een waanzinnig uitzicht met een goed wegdek met weinig verkeer. Verder is Cormet de Roselend een must do, een plaatje. https://www.relive.cc/vieuw/16846385

Els Gies op 05 juni 2014 om 20:46

Eén van de mooiere cols die ik gefietst heb. Ik ben 63 en beslist geen krachtpatser, maar deze beklimming loopt lekker. Genieten zonder afzien. Ik fiets op een Canondale Synapse, met in de bergen een 30x30, zodat ik lekker kan blijven rouleren.