Hoogteprofiel beklimming Col du Grand Colombier vanuit Artemare

In het bos is de klim aangenaam. Dan draai je het bos uit en boem! Een muur van tegen de 20% een kuitenbijter in een col. Maar gelukkig heeft deze klim naast de zeer steile passages ookeen aantal momenten om goed tot rust te kunnen komen. Anders zou het een van de moeilijkste beklimmingen van de Jura zijn. 

29 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#1 van 3 rondom Jura

#1 van 3 in Franse Jura

#17 van 346 in Frankrijk

#26 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col du Grand Colombier vanuit Artemare? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Dennis van Dijk op 31 juli 2019 om 12:40

Vandaag deze rit gedaan. Vroeg gestart ivm warmte. Tot aan het bos prima te doen. Daar heeft de berg het bijna van me gewonnen! Eenmaal uit het bos zie je ook een waarschuwingsbord voor autos van de andere kant: daling 19%! Vanaf daar eerst een wat makkelijker stuk en daarna is het de laatste 2 km nog even doorzetten. Helaas voor mij geen mooi uitzicht: aan die kant van de berg mist! Zelfde route afgedaald als geklommen. Goed wegdek.

Roberto, op 19 juli 2019 om 16:37

Vandaag de kant van Artemare gedaan. Tot aan het bos gaat het prima. Maar dan! Stukken van dik 20% maakt dat het "harken" wordt. Je hebt al je energie en krachten nodig om dit stuk te overwinnen. De laatste 4 km zijn dan weer goed te doen. Een pracht klim, met een aantal zeer bijzondere heftige kilometers. Maar ja, daarom behoort hij ook tot de buiten categorie.

Peter Post op 15 september 2018 om 17:29

Wat een prachtige klim. Echter is de omschrijving niet correct. Juist in het bos begint de hel. 4km gemiddeld aan 11.8%. Waarbij het voor 900m niet onder de 16% komt en er zelfs een stuk van 300m aan 28% bij zit. Eenmaal uit het bos is het weer goed te doen. De laatste 2km gemiddeld aan 10% zijn te doen als je je energie goed verdeeld hebt. De eerste 7km vanuit Artemare zijn erg aangenaam. Goed om op te warmen voor wat in het bos gaat komen. Zelf met een 27'er boven gekomen, echter in het bos was het hopen op een kleiner verzetje. Al met al wel een prachtige klim, maar een kuitenbijter van 4km erin maakt het eventjes tot een hel.

Pieter op 09 oktober 2017 om 10:23

Echt een must-do. Wat hierboven staat klopt niet helemaal. Juist het bos is niet te doen. Mentaal echt een kraker, want in het bos zie je geen einde (bocht) op het allersteilste stuk (en die is echt steil) en dan zakt de moed je in de schoenen.. het lijkt echt een oneindige muur. Eenmaal voorbij dat stuk is het allemaal weer prima te doen.

Gerwin op 18 augustus 2017 om 08:48

Eigenlijk begint de echte klim pas in het dorp Virieu-Le-Petit. Vanuit het dorp fiets je het hierboven genoemde bos in, en dan ontpopt deze klim zich langzaam tot een ware hel. Drie kilometer lang rond de 13-14% met veel uitschieters naar boven, tot 20%, dat vind je in Frankrijk haast nergens. Heel moeilijk om hier rust te houden in je ademhaling, ga je te hard dan verzuren je benen binnen honderd meter volledig en wordt het afstappen. Eenmaal uit het bos kan je in alle opzichten ademhalen: het is koel, de weg is breed en vlak. Daarna nog even doorbijten tot de top. Ik vond dit vanwege die drie helse kilometers met afstand de moeilijkste klim van de Jura - en als je dit haalt steek je de meeste Alpen ook in je zak!

Dana op 12 augustus 2017 om 20:54

Bovenstaande klopt niet helemaal. Het bos was echt zwaar, maar in mijn hoofd zat dus dat het zwaartste nog moest komen. Echter na het bos is het allemaal prima te doen. Meevaller dus :-) Volgens mij ligt het stuk van 20% ongeveer aan het einde van het bos. In ieder geval mooie klim om te doen. Zowel vanuit Artemare als vanuit de andere kant.

Ramon Borst op 04 augustus 2016 om 21:24

Vorige week deze klim gedaan vanuit Artemare door virieu le petit. Zeer zware klim zeker op een oude mountainbike zonder clips .. Maar volgens mij ligt het steilste stuk juist in het bos wat op Google maps ook goed te zien is. Als je bos uit komt is het laatste stuk nog steeds steil maar stukken minder dan de laatste 2 km in het bos. Op de top prachtig uitzicht op de Rhône en Lac de Bourget. Groet Ramon