Hoogteprofiel beklimming Col du Solude

Wat een col, veel haarspeldbochten, steil en een einde wat zo goed als onverhard is. (Neem in het laatste dorpje de weg naar links, anders moet je de fiets waarschijnlijk tillen. Eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht op de Alpe d'Huez. 

De afdaling aan de andere zijde is af te raden op de racefiets vanwege het slechte wegdek (onverhard) en de extreem doinkere tunnels waar goede verlichting verplicht is. De andere zijde is voor wielrenners die een slechtere weg niet schuwen wel een echte aanrdare trouwens.


21 hotels en appartementen in de buurt gevonden


Ranglijst

#9 van 24 rondom Bourg d'Oisans

#41 van 155 in Franse Alpen

#62 van 346 in Frankrijk

#84 van 935 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col du Solude? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Ties op 30 juni 2017 om 06:31

@Niek Op deze klim kom je geen tunnels tegen, alles "open air". Jij bedoelt Col du Solude via Villard Notre Dame en die zijn idd aardedonker.

Niek op 28 juni 2017 om 18:43

Vergeet je fietslichtjes niet; je ziet letterlijk geen hand voor ogen in de onverlichte tunnels. Prima wegdek, ook onverharde gedeelte is met racefiets goed te doen.

Marten op 04 januari 2017 om 22:32

Deze klim is echt tof. Begin is hetzelfde als Col D'ornon, maar die sla je af bij het eerste kleine dorpje. Is even zoeken, maar kan je eigenlijk niet missen. Beklimming kom je nauwelijks mensen tegen en de top ziet er leuk uit.

Ties op 02 juli 2016 om 19:56

Mooie klim met een onbetaalbaar uitzicht. Wegdek is zeker te doen maar wees voorzichtig in de afdaling. De veegwagen komt daar maar een keer per jaar dus er ligt nog al wat rotsafval op sommige plaatsen, maar bergop makkelijk omheen te fietsen. De weg is niet al te breed maar daarentegen ook weinig verkeer. Fiets de weg helemaal uit totdat je niet meer verder kunt op het einde in het gehucht (geheel verhard). Laat je fiets staan en loop rechts omhoog het onverharde paadje omhoog, een mooier uitzicht op Alpe d'Huez bestaat er niet!!!