Hoogteprofiel beklimming Col du Solude

Wat een col, veel haarspeldbochten, steil en een einde wat zo goed als onverhard is. (Neem in het laatste dorpje de weg naar links, anders moet je de fiets waarschijnlijk tillen. Eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht op de Alpe d'Huez. 

De afdaling aan de andere zijde is af te raden op de racefiets vanwege het slechte wegdek (onverhard) en de extreem doinkere tunnels waar goede verlichting verplicht is. De andere zijde is voor wielrenners die een slechtere weg niet schuwen wel een echte aanrdare trouwens.

32 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#9 van 24 rondom Bourg d'Oisans

#41 van 155 in Franse Alpen

#62 van 346 in Frankrijk

#84 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col du Solude? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
hubert op 13 juli 2019 om 23:00

Gestart met de klim naar Reymond en dus afdalen via Notre Dame. Voordeel van dit rondje is dat je het onverharde pad als lichte afdaling hebt ipv beklimming. Dit veelbesproken pad is mi redelijk te fietsen mits rustig aan en goed opletten op vele vrij grote stenen. Drankje op terras met schitterend uitzicht in Reymond hoort erbij. De klim naar Reymond is niet te onderschatte beklimming maar mooi en rustig. Afdaling via de tunnels ..tajaa. Ben maar afgestapt en gaan lopen. Bergaf leek me dat het meest verstandig...

Sebastian op 11 september 2018 om 12:53

Prachtige en vrij avontuurlijke klim die ik eigenlijk alleen vanuit Bourg d’Oisans aanraad te nemen wanneer je voor een rondje gaat. Op deze manier fiets je omhoog door de tunnels en over de smalle gravel weg tussen Villard Notre Dame en Villard Reymond. Zoals andere al aangeven, zorg dat je voldoende licht bij je hebt om in het pikdonker de weg te kunnen lezen, of om op zijn minst gezien wordt wanneer je in de tunnels even afstapt (al ben ik zelf trouwens helemaal geen verkeer tegen gekomen onderweg). Ook lagen er hier nogal wat stenen op de weg en aan de andere kant niet. Op het eerste stuk tegen de klif zijn de uitzichten al spectaculair, maar eenmaal op de hoogvlakte ronduit adembenemend. Het gravelpad heb ik zonder lekrijden kunnen doen op mijn racefiets, al lijkt me een setje extra binnenbanden geen overbodige luxe. De afdaling naar La Paute begint spannend maar wordt al snel erg mooi.

Roland van Dijk op 05 juni 2018 om 20:55

Prachtige klim . Weinig verkeer. Slecht wegdek valt reuze mee. Boven een prachtig uitzicht op Alpe D Huez. Afdaling is eerste stuk onverhard ( gravel ) maar goed te doen. Daarna over smalle weg en tunnels 4x ( verlichting verplicht )tot in Bourg D Ossians .

Ties op 30 juni 2017 om 06:31

@Niek Op deze klim kom je geen tunnels tegen, alles "open air". Jij bedoelt Col du Solude via Villard Notre Dame en die zijn idd aardedonker.

Niek op 28 juni 2017 om 18:43

Vergeet je fietslichtjes niet; je ziet letterlijk geen hand voor ogen in de onverlichte tunnels. Prima wegdek, ook onverharde gedeelte is met racefiets goed te doen.

Marten op 04 januari 2017 om 22:32

Deze klim is echt tof. Begin is hetzelfde als Col D'ornon, maar die sla je af bij het eerste kleine dorpje. Is even zoeken, maar kan je eigenlijk niet missen. Beklimming kom je nauwelijks mensen tegen en de top ziet er leuk uit.

Ties op 02 juli 2016 om 19:56

Mooie klim met een onbetaalbaar uitzicht. Wegdek is zeker te doen maar wees voorzichtig in de afdaling. De veegwagen komt daar maar een keer per jaar dus er ligt nog al wat rotsafval op sommige plaatsen, maar bergop makkelijk omheen te fietsen. De weg is niet al te breed maar daarentegen ook weinig verkeer. Fiets de weg helemaal uit totdat je niet meer verder kunt op het einde in het gehucht (geheel verhard). Laat je fiets staan en loop rechts omhoog het onverharde paadje omhoog, een mooier uitzicht op Alpe d'Huez bestaat er niet!!!