Hoogteprofiel beklimming Col du Lautaret

De beklimming van de Col du Lautaret is 32.3 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 4% een hoogteverschil van 1297 meter. De klim ligt in de sector Bourg d'Oisans in de Franse Alpen, Frankrijk. Met o.a. een steilste stuk van 6.9% scoort deze beklimming 986 klimpunten.

26 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de Col du Lautaret


Ranglijst

#10 van 24 rondom Bourg d'Oisans

#42 van 155 in Franse Alpen

#63 van 346 in Frankrijk

#85 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col du Lautaret ? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Jan op 10 mei 2018 om 22:14

Klim op gegaan vanaf Bourg d' Oisans. Goede voorbereiding op de echte steile bergen. Leuke afwisselende klim met stukken waar je kan herstellen. Lampjes zijn aan te raden in de tunnels: het wegdek is nl. niet overal even goed. De problemen met de kapotte tunnels zijn goed verholpen.

Jelle op 05 september 2017 om 18:26

Lekker gelijkmatige klim, weinig stukken die extreem steil zijn. In het begin wat stukken van 8-9%, later continu 4-5%. Laat je niet misleiden door de borden die zeggen dat de Lautaret dicht is. Via de speciaal aangelegde weg kun je om de dichte tunnel heen. Let op dat er niet heel veel dorpjes onderweg zijn. Halverwege de klim en bovenop kom je wat tegen. Lichtjes zijn absoluut aan te raden, je komt 5 tunnels tegen waarvan 2 langer dan 600 meter.

Janet op 24 juli 2016 om 08:31

Ik heb deze klim vaunit Bourg d'Oisans opgefietst. In totaal zo'n 47 kilometer klimmen (inclusief de klim naar de Galibier). Het stuk naar de Lautaret toe vond ik erg lang, maar goed te doen. Wel wil ik iedereen adviseren lampjes mee te nemen voor in de tunnels. Vanwege het afsluiten van de tunnel bij Lac du Chambon is er een nieuwe weg aan de zuidkant van het meer aangelegd. Hiervoor moet je een klein stukje Les Deux Alpes op. Dan wijst het zich vanzelf.

jef verdonck belgie op 16 december 2013 om 21:26

heb hem opgefietst , vertrokken op pleintje in bourg d oisans is lang 30km maar niet zo zwaar bijna te doen met groot verzet , is wel mooi op den top 2000m vele terrasjes om te bekomen met vele drieduizenders rondom u toch wel een aanrader , maar is geen kuitenbijter hoeft ook niet altijd, af en toe ook is genieten van omgeving