Hoogteprofiel beklimming Col du Grand Saint Bernard vanuit Italië

De beklimming van de Col du Grand Saint Bernard vanuit Italië is 32.5 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 5.8% een hoogteverschil van 1876 meter. De klim ligt in de sector Valle d'Aosta in de Italiaanse Alpen, Italië. Met o.a. een steilste stuk van 8.7% scoort deze beklimming 1446 klimpunten.

26 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#1 van 4 rondom Valle d'Aosta

#8 van 24 in Italiaanse Alpen

#8 van 25 in Italië

#25 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col du Grand Saint Bernard vanuit Italië? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Fred op 26 augustus 2019 om 15:48

Vanuit vallepine gestart. Niet echt steil maar lang. Klein stukje voor de pas over een drukke weg met vrachtverkeer . Slechts paar km. Daarna de pas op, rust en uitstekend wegdek. Hoe hoger hoe mooier , boven kan het koud zijn.

Tom op 10 juni 2018 om 22:15

Fantastiche klim vanuit Aosta (Italië), vooral omdat het verkeer via de tunnel gaat en er nauwelijks auto's over de pas rijden. De col heeft geen grote naam en dus bij de massa's motorrijders niet bekend. Daarnaast was deze weg altijd zeer beroerd voor fietsers, maar is deze een aantal jaren geleden volledig gerenoveerd. Perfect asfalt. Prachtige klim. Als je denkt de top in zicht te hebben, vergis je je en krijg je nog een heerlijke serie bochten voor je kiezen.

Cees op 09 augustus 2016 om 12:12

Mooie beklimming gedaan vanaf camping grand combin in Valpelline. Was vrij rustig op de pas en het uitzicht geweldig.