Hoogteprofiel beklimming Col du Grand Colombier

De Col du Grand Colombier is en echte aanrader. Halverweg is een korte serie van zeer snel opeenvolgende haarspeldbochten die deze klim zeer bijzonder maakt. Vanaf deze bochten heb je een geweldig uitzicht op de Alpen. Waar deze col in Jura net buiten valt. 

De klim begint vrij stevig vanuit Culoz maar is vrij regelmatig met af en toe wat steilere stukken. Doorgaans is deze weg erg rustig met slechts een paar auto's en een paar lokale wielrenners. Je kunt de Grand Colombier weer afdalen via de weg die je bent gekomen, dat is goed te doen, maar pas bij de haarspeldbochten wel op voor wat op de weg liggend gesteente en gruis. Je kunt hem ook aan de andere kant naar beneden rijden en dat is ook erg mooi en rustig. Zo kun je deze een rondje rijden via Artemare en terug naar Culoz.
Je kunt de col ook oprijden vanuit Seyssel, maar dat is minder spectaculair. Wel wat lichter.

20 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#3 van 3 rondom Jura

#3 van 3 in Franse Jura

#24 van 346 in Frankrijk

#34 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col du Grand Colombier? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Bas op 19 september 2018 om 23:41

Gedaan op 18-09-2018 het was een warme zonnige dag, dat maakte de klim zwaar vooral omdat het lastig was wat verkoeling te vinden in de schaduw. De weg ligt grotendeels namelijk N Z v.v. Wat betekent dat in het middaguur de zon precies boven je staat! Dus bij deze mijn tip: Op een warme dag vertrekken voor 9 uur of v.a. een uur of 1400 dan heb je lekker schaduw van de bomen. Groetjes Bas

wouter op 30 augustus 2016 om 14:32

Afgelopen augustus gefietst en echt een aanrader. Mooie gelijkmatige klim met een aantal 'rustpunten' en schitterend uitzicht op de Mont Blanc. Tip: vanaf mei t/m september is de beklimming elke 2e zaterdag van de maand afgesloten voor autoverkeer. Het wegdek is overigens goed (wellicht verbetert voor TdF 2016?)

Sander op 14 augustus 2015 om 10:03

Hele stomme vergissing gemaakt door de dag van te voren de col du Grand Colombiere te bestuderen. Tja, dat is een heel ander verhaal. Hierdoor vond ik deze beklimming stukken zwaarder dan ik had gedacht en had het moeilijk. In plaats van 1x 9%, bleven de percentages boven de 10% maar komen. Desalniettemin een prachtige tocht en vooral de haarspeldbochten in het begin vond ik een fantastische ervaring. Eenmaal boven aangekomen is het uitzicht werkelijk prachtig. Ga deze klim zeker nog een keer doen!