Hoogteprofiel beklimming Col du Glandon

De beklimming van de Col du Glandon is 25.6 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 4.6% een hoogteverschil van 1189 meter. De klim ligt in de sector Bourg d'Oisans in de Franse Alpen, Frankrijk. Met o.a. een steilste stuk van 8.9% scoort deze beklimming 950 klimpunten.

24 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de Col du Glandon


Ranglijst

#11 van 24 rondom Bourg d'Oisans

#45 van 155 in Franse Alpen

#66 van 346 in Frankrijk

#89 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col du Glandon? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Roy op 18 juli 2019 om 00:22

Laat je niet misleiden door het hoogteprofiel wat online wordt weergegeven, je moet echt wel aan de bak hier!! Persoonlijk vind ik de Galibier minder zwaar dan deze. Maar de schoonheid maakt zoveel goed, na een korte afdeling halverwege beland je in een soort van vallei, pure stilte en schoonheid en een verdomd steil stuk 12 a 13 % geen zuchtje wind en een brandende zon met 34 graden, volle bidons geen overbodige luxe, jasje open en blijven draaien, de beloning volgt wanneer je richting het einde gaat en de weg wat afvlakt, mooie vergezichten en een kraakhelder stuwmeer brengen je alvast een deel van de beloning die uiteindelijk op de top compleet gemaakt zal worden!

Chris op 17 juli 2019 om 23:38

Hele mooie en pittige klim, aan het eind eerst even door naar de croix de fer, en dan terug de glandon op. Vanaf daar een hele mooie (in het begin gevaarlijke) afdaling om vanuit daar aansluiting naar de telegraph te zoeken. Na de afdaling midden in de klim komt het zwaarste stuk, maar eenmaal bivenaan is de beloning van het uitzicht op de mooie bergen meer dan de moeite waard

Joëy op 06 januari 2018 om 20:27

@PP Ik heb deze col afgelopen zomer ook beklommen. De klim Vaujany- col du Sabot al eens gedaan? Volgens mijn mening is deze vlakbij gelegen col nog lastiger hoor!

PP op 06 januari 2018 om 20:09

Deze berg is veel zwaarder dan het kaartje doet vermoeden. Hij is haast niet te vergelijken met een andere col in de buurt. Erg zwaar en erg lang. Ik denk dat alleen de Galibier in de buurt komt qua zwaarte. Er zitten onrealistisch zware stukken in de eerste helft van de klim in. Ik sluit me dus aan bij de overige recensies hierboven. Alpe d'Huez verbleekt hierbij. Een echte Alpenreus wat mij betreft!

Sem op 24 mei 2017 om 09:44

Ben 13 jaar had al veel klimmetjes gedaan (stelvio, Ventoux alpe d'Huez, galibier etc) maar dit is de zwaarste klim die ik ooit heb gereden afzien van begin tot eind Echt een aanrader zeker doen als je in de buurt bent

Martin op 23 augustus 2016 om 16:53

Doordat er in de grafiek een stijgingspercentage per 2km wordt gegeven klopt dit hoogteprofiel van geen kant. In werkelijkheid is de klim veel zwaarder dan je op basis van dit hoogteprofiel zult vermoeden. Er zit bijvoorbeeld een stuk in van 12%. Een beetje Googlen naar het juiste hoogteprofiel geeft trouwens wel een realistisch beeld van wat je kunt verwachten. Verder is het wel echt een prachtige klim en een absolute aanrader voor als je in het gebied bent.

Rob - Spijkenisse op 01 september 2014 om 20:57

Hetzelfde geldt voo de Croix-de-Fer: Vanuit het zuiden gefietst. In het hoogteprofiel lijkt de klim veel makkelijker dan de werkelijkheid. Na dorpje Rivier Allemond daal je even diep en daarna volgen er twee erg steile kilometers omhoog van resp. 11% en 10%. Dat zijn ook de zwaarste kilometers van de klim. In 1990 was hier een enorme aardverschuiving en is de weg in 1991 omgelegd (naar beneden en weer omhoog). De oude weg is nog zichtbaar lang de berghelling. Let op bij de terugtocht dat je hiermee te maken hebt. Wel te doen, maar rekening mee houden. Verder een fantastische tocht.