Hoogteprofiel beklimming Col du Donon

De beklimming van de Col du Donon is 23.5 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 1.8% een hoogteverschil van 434 meter. De klim ligt in de sector Lage Vogezen in de Vogezen, Frankrijk. Met o.a. een steilste stuk van 5.8% scoort deze beklimming 252 klimpunten.

34 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#1 van 1 rondom Lage Vogezen

#33 van 35 in Vogezen

#286 van 346 in Frankrijk

#337 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col du Donon? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Robert op 27 april 2017 om 23:14

Dennis heeft helemaal gelijk. Ik heb exact dezelfde route gereden. Via St.Quirin en Lettenbach begonnen aan de Circuit du Donon. Zo'n 3 uur tot aan de col. 1,5 uur terug op Centerparcs.

Dennis op 29 maart 2016 om 19:16

Hoi Jasper, Het is een aanrader! Ik verbleef toen ook bij Centerparcs. Vanuit Abreschviller is de mooiste kant om te klimmen, volledig in de bossen. Er is weinig verkeer. Hoewel de aanloop lang duurt, maakt de omgeving veel goed. De klim wordt daarbij steeds een stukje zwaarder, maar deze col blijft zeer goed te doen. Vlak onder de top, na de enige haarspeldbocht, breekt het steilste stuk aan van zo'n 8%. Ik pakte even verderop bij de T-splitsing rechtsaf de afdaling via Turquestein. In het begin een paar lisitige bochten, maar voor de rest wel lekker meetrappen de hele afdaling! Veel plezier in die omgeving!

Jasper op 29 maart 2016 om 13:40

Heeft iemand deze col al gedaan? Ik ga nr Centerparcs les trois forets en deze klim ligt vlakbij. Vorige zomer ben ik al nr de hoge vogezen geweest! Kan iemand hier iets meer over zeggen? :)