Hoogteprofiel beklimming Col des Montets

De vraag is natuurlijk, waar begint de echte Col des Montets, is dat in Martigny en over de Col de la Forclaz? of is het pas na deze eerste col? Een beetje hetzelfde verhaal als bij de Galibier en de Telegraphe. Een ding wat zeker is, is dat je in deze hoek, en vanuit Martigny heel wat kunt klimmen. Eerst de Forclaz daarna de Lac d'Emosson om te eindigen op de Montets. In vergelijking met de klimgeweld is de Col des Montets misschien we de makkelijkste klim in deze hoek. Maar je moet er wel komen.

De klim naar de Col des Montets begint na de afdaling van de Col de Forclaz. In een bosrijk, koel en vaak vochtige bos. Maar al snel klim je hoger en hoger, het wordt droger, de hellingen kaler. Je rijdt langs wat huizen langs een (soms lastige, neem je paspoort mee!) grenspost en door het dorpje Vallorcine. Ondanks dat het een drukke verbindingsweg is, is het fietsen aangenaam. Zeker buiten het vakantie seizoen. De klim is nergens heel erg moeilijk. 

Eenmaal hoger op de berg begin je langzaam het uitzicht te zien. De fantastische hoge bergen van het imposante Mont Blanc massief net boven het Franse Chamonix. Een uitzicht die de moeite zeker waard is.

30 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#11 van 11 rondom Wallis

#18 van 18 in Zwitserse Alpen

#18 van 18 in Zwitserland

#329 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col des Montets? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?