Hoogteprofiel beklimming Col de Tentes

De beklimming van de Col de Tentes is 28.2 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 5.3% een hoogteverschil van 1499 meter. De klim ligt in de sector Lourdes in de Pyreneeën, Frankrijk. Met o.a. een steilste stuk van 9.3% scoort deze beklimming 1283 klimpunten.

27 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#7 van 19 rondom Lourdes

#7 van 33 in Pyreneeën

#26 van 346 in Frankrijk

#38 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col de Tentes? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Bastiaan op 05 augustus 2019 om 14:33

Prachtige klim vanuit Luz Saint Sauveur. Vanaf Gavarnie wordt het pittig, tegelijkertijd start hier het mooiste stuk van de klim. Uitzicht op de top van de col is prachtig. Slecht wegdek tijdens de laatste km van de klim.

Carmelita op 12 september 2018 om 21:07

Onze eerste beklimming na aankomst in de Pyrenieeën. Wat heb ik mij toch verkeken hierop. Vanuit Luz St Saveur is t ongeveer 31 km, langs Gedre en Gavarnie een lange pittige klim. Tijdens de beklimming had ik een breekpunt maar ik kon mij wel weer herpakken. Mijn dank aan mijn landgenoten die ons konden voorzien van de nodige vochtaanvulling. Ondanks de zwaarte van de beklimming toch kunnen genieten van de uitzichten en de vele marmotten. En afdalen met 55 km/h was voor mij hard genoeg en heerlijk genoten.

Manuel op 29 juni 2018 om 20:54

Vandaag was dit de eerste col van drie op mijn programma. Vanuit Argeles Gazost is het 51km klimwerk. Eerst vals plat en na elke dorp steiler, eerst Luz en dan Gavernie. Vanaf Gavernie alsmaar steiler en steiler met de laatse kilometers vol tegen de wind in. Mooie natuur, sneeuw en veel dieren waaronder marmotten. Topklim maar retezwaar. Deze moet je gedaan hebben. Was bijna drie uur klimplezier.

Gordo op 15 augustus 2017 om 15:46

Kan me helemaal vinden in het commentaar van Rob. Tot aan Gavarnie zeer goed te doen maar daarna wordt hij echt een stuk zwaarder en dan gaan toch ook die eerste eenvoudige kilometers naar Gavarnie wel meetellen. Maar deze moet je wel echt doen als je in de buurt bent want het is echt de moeite waard. Zeer mooie route met fantastisch uitzicht op de top. Wegdek is overigens niet slecht, hooguit laatste paar kilometer. Tot aan Gavarnie zelfs uitstekend wegdek.

P Tulp op 03 augustus 2017 om 13:43

Vandaag dacht ik een mooie rit ter voorbereiding op de tourmalet te doen, De col de tentes leek me wel wat. Tot gavernier is het echt hoed te doen, maar dan komt eigenlijk pas de echte klim en die is echt killing Stukken boven 10% en doet na 20 km albachter de rug behoorlijk zwaar, zeker als de wind dan ook nog flink tegen zit Omdat ik een gekneusde teen heb fietste ik al wat verkrampt en dat heb ik de laatste 3km geweten, alles liep vast. Maar het dan toch halen is echt een kik. Het uitzicht onderweg is echt prachtig

Rob op 04 september 2016 om 16:42

Vorige week deze klim gereden als afsluiting van 3 weken vakantie in Luz. Eerder deze vakantie samen met mijn vrouw o.a. Luz Ardiden, de Hautacam en de dubbel gereden op de Tourmalet. Als afsluiting nog een lichtere rit, dus deze Col de Tentes uitgekozen. Maar wat een leegzuiger is dit zeg! Tot aan Gavarnie loopt ie lekker omhoog, heerlijk fietsen. Maar de laatste 12 km hakken er in. We wisten niet precies hoe ver het was en er staan geen bordjes. De klim blijft gaan, eindeloos, bocht na bocht. Achteraf vond ik deze zwaarder dan alle andere klimmen die we deze vakantie gereden hebben, dus verkijk je er niet op! Het uitzicht is wel grandioos boven, maakt hem wel de moeite waard!