Hoogteprofiel beklimming Col de Tamié

Dit is dè klim van Albertville, alle locale wielrenners trainen op deze klim. De must voor iedereen die in de buurt van Albertville verblijft. Alsof deze klim speciaal voor de lokale klimmers gemaakt is, is dit een ideale klim om interval te trainen, want deze klim is namelijk in twee delen te rijden dankzij een vlakke passage rond kilometer 3. Nergens is deze klim extreem steil of moeilijk, in de Tour de France krijgt deze klim slechts 'Categorie 2' mee, maar zeker als je een rondje wil rijden met verschillende beklimmingen erin is dit een erg goede warmrijder.

 

26 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#20 van 23 rondom Albertville

#113 van 155 in Franse Alpen

#202 van 346 in Frankrijk

#241 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col de Tamié? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Daan Loeffen op 27 mei 2019 om 19:50

Heerlijke klim om als opwarmer te gebruiken voor een langere toertocht of als je meerdaags in de buurt van Albertville gaat wielrennen. Vergelijkbaar met de Col d'Ornon in Bourg d'Oisans, bekend als opwarmertje voor Alpe d'Huez. Mooie weg met afwisselend weilanden, bos en schattige huisjes.

Jeroen Van Der heide op 13 augustus 2018 om 17:40

Prachtige klim om mee te beginnen als je net uit het vlakke Fryslân komt ongeveer 4 % gemiddeld en op de terug weg kan je nog mooi een extra beklimming pakken richting het ski gebied met een paar héle mooie bochten ...