Hoogteprofiel beklimming Col de Pontis

De Col de Pontis ligt dan wel in de Alpen, maar is duidelijk anders dan veel andere Alpencols. Natuurlijk ligt deze col een stuk lager. Maar het voelt echt anders. In de mooie bossen voel je alsof je in Luxemburg of de Vogezen fietst. Maar al draai het dorpje van Pontis weer uit is het duidelijk weer Alpiene terrein. 

De klim is niet lang. Maar vergeet niet dat je eerst het vals Plat vanuit Savines le Lac over moet. Als je hier de weg af draait is het meteen steil. Na die eerste muur valt het even stil. Om daarna weer snel steil te worden. De eerste keer dat het bordje naast de weg 10 % aangeeft  valt het wel mee. Iedereen heeft wel eens steilere 10 % gezien. Voordat je het weet zit je dan ook in het dorpje Pontis. Maar dit is niet het einde van de klim. Hier begint het pas. De steiltes schieten omhoog. Een lang stuk hangt het tegen de 12 % aan. Hier is het echt zwaar fietsen. Als je sterk bent spring je bij het bordje 12 % weg. Hierna draai je langs wat steile wanden moet je nog een steile muur over en dan lijkt het naast een klein kappeltje alsof je er bent. Maar let op! Dit is de col nog niet. Iets dalend en dan vals plat stijgend kom je op de echte col aan. Een geweldige maar onbekende klim die iedereen in de buurt eens zou moeten doen! 

33 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#8 van 18 rondom Embrun

#117 van 155 in Franse Alpen

#212 van 346 in Frankrijk

#252 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col de Pontis? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Jan op 03 augustus 2017 om 10:13

Vanmorgen eerst naar Avignes Le Lac gereden en van daaruit begonnen. Eerste stuk is een mooie warming up, als je linksaf slaat begint de beklimming pas echt met meteen 10%. Een stuk gaat door een mooi stukje bos en dan kom je in het dorpje Pontis. Na het dorp begint de klim pad echt met stukjes van boven de 12%. Door de zweetdruppels Kun je van een mooi uitzicht genieten. Een aanrader als je in de buurt bent.

Emiel Janssen op 09 juli 2015 om 00:32

Een echt klein steil kreng die Pontis, je komt nergens in een echt goed ritme. Een echte must!

Sandra op 29 april 2015 om 16:21

Erg mooi, erg afwisselend (landschap en moeilijkheidsgraad), en stiekem helemaal niet zo makkelijk. Een aanrader! Maar niet echt lang. Leuk om in een rit erbij te doen. Let wel op de afdaling is aan geen enkele kant echt makkelijk.