Hoogteprofiel beklimming Col de la Schlucht

De beklimming van de Col de la Schlucht is 17.1 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 4.4% een hoogteverschil van 752 meter. De klim ligt in de sector Grote Vogezen in de Vogezen, Frankrijk. Met o.a. een steilste stuk van 6.3% scoort deze beklimming 437 klimpunten.

20 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#17 van 34 rondom Grote Vogezen

#17 van 35 in Vogezen

#196 van 346 in Frankrijk

#235 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col de la Schlucht? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Tom Tibboel op 25 september 2019 om 03:53

Die zijn legio. Schuilen in Tetras, een etablissement met haarfijne duiding van de onversneden liederlijkheden die de nazi's hier, op het snijpunt van de Vogezen, pleegden. Tetras toonde foto's van WO II, van de grens die de Schlucht tussen Frankrijk en Duitsland was, inclusief een shot van Hitler. Met mijn gezin, vrouw en twee kleine dochters, verkoos ik hier te verblijven, in deplorabel slechte, mistige en natte omstandigheden. Tetras is niet meer, maar de herinnering aan wat het over WO II liet zien, beklijft. Nog meer als ik vanaf Le Grand Ventron uitkijk over de Rijnlandse Hoogvlakte, slagveld tijdens WO I. Ach en wee, waartoe dienden Hartmannswillerkopf en Le Vieux Armand?

Joëy op 19 augustus 2018 om 14:11

De vraagtekens waren een knipoog (Ik blijf vergeten dat emoticons niet werken) ;)

Joëy op 19 augustus 2018 om 14:10

Soms is het zo jammer dat er veel verkeer is op een beklimming! Als afdaling zalig; goed wegdek en lang naar beneden; pas als je beneden komt in Münster besef je op welke lage hoogte je zit en dat je hierna het duo petit ballon-platzerwasel op moet ????

Hayes op 10 november 2017 om 15:26

Heerlijke klim vanuit Munster. Bijna volledig in nieuw, glad asfalt. Gemiddeld zowat 5% stijgingspercentage. Ook voor niet-klimmers dus goed doenbaar. De afdaling is ook heerlijk door het wegdek en de breedte van de weg. Ik ben geen held in afdalingen maar haalde 78 km/u. Het is inderdaad wel een departementale weg maar viel qua verkeer eind oktober best mee. Fransen hebben ook d egewoont eom bij het inhalen veel plaats te laten. Zoals hier eerder gezegd, kan je op de top inderdaad de Route des Crêtes volgen. Heel mooi qua uitzichten en je rijdt over een 5-tal bergtoppen. Hou hier wel rekening met laterale wind! Ik werd bij soms bijna van m'n fiets geduwd...

Jaap op 04 oktober 2017 om 09:37

In juli opgereden. Goede klim om mee te beginnen als onervaren klimmer. De klim wordt nergens echt steil en biedt de mogelijkheid om af en toe even het dal van Munster in te kijken. De beperkte steilte i.c.m. de lengte van de klim, maakt het soms wat saai. Afdalen is ook een optie. Er is echter veel verkeer en omdat het nergens echt steil is, moet je het niet doen voor de sensatie van hoge snelheid.

Evert op 04 september 2016 om 13:07

Mooie, lopende klim over goed asfalt. Nergens steil, veel door het bos en wel veel verkeer. Ideaal om met een flink tempo naar boven te rijden.

Jasper op 11 september 2015 om 14:40

Gistere deze wondermooie klim nog opgereden, vandaag zit ik weer in het saaie Vlaanderen! :p Het is echt 1 van de beste cols in de Vogezen voor wie houdt van lange, mooie, regelmatige en niet zo steile beklimmingen. Ik had 2 dagen ervoor de Ballon d'Alscace beklommen vanuit Giromagny en ik dacht toen dat die col wellicht 1 van de mooiste was in de Vogezen (toen nog maar mn 2e col ooit, die dag ng ballon de Servance vanuit Le Thillot gedaan en dag ervoor Grand ballon), maar dan op de laatste dag mn 7e col op 4 dagen tijd gedaan, Col de la Schlucht, en ik moet zeggen dat die col gwn de perfecte col was: lang, regelmatig, schitterend wegdek, prachtige natuur, geluk gehad met zonnig weer, niet te steil want meestal rond 4-5%, een col om puur van te genieten en waarop je echt op een mooi tempo van rond de 15km/u of hoger naar boven kan rijden! Het verkeer dat er wel was, was helemaal niet hinderend, maar jammer dat er wel zo veel verkeer was... :D

Gunnar op 15 juli 2015 om 16:11

Inderdaad mooie rustige klim. Schitterend nieuw asfalt aangelegd in 2014 voor de Tour de France

Martijn op 24 januari 2015 om 16:39

Ik reed deze klim afgelopen augustus. Jammer genoeg had ik een paar regenachtige dagen uitgekozen, maar toch deze klim meegepakt. Vanaf Munster begint het voorspel tot Stosswihr maar pas vanaf Soultzeren had ik het gevoel dat ik echt aan het klimmen was. Een paar bochten vanaf Soultzeren kan je genieten van een uitzicht op het dal van Munster. Daarna rij je tot de laatste paar kilometer bijna alleen maar tussen de bomen, die indrukwekkend opzetten vanuit het dal en naast de berg omhoog gegroeid zijn. Het is een gelijkmatige lopende klim die nergens lastig is. Het wegdek was volgens mij juist heel goed, hier en daar was het ook hagelnieuw. De drukte viel me ook alles mee, maar ik was er dan ook op een doordeweekse dag rond het middaguur. Het is er wel drukker dan andere klimmen in de buurt waar je hooguit door een auto of drie wordt gepasseerd. Voor een mooi uitzicht kan ik iedereen aanraden om bovenaan de weg linksaf te nemen. Je komt dan op de Route des Crêtes en slinger je langs de bergkam van het ene vergezicht naar het andere.