Hoogteprofiel beklimming Col de la Morte

De Col de La Morte, ligt aan de Route Nationale die tussen Grenoble en Bourg D'Oisans loopt. Deze Nationale is alles behalve een fijne weg om te fietsen, erg druk en vooral Franse jongeren rijden hier keihard. Maar als je in Sechilienne afslaat, richting Alpe de Grand Serre, een skigebied,  dan heb je de weg zo goed als voor jezelf en rijd je over een fantastisch asfalt omhoog naar een klein skigebiedje wat op de col zelf ligt. Meer dan de moeite waard.

De weg ligt tussen de bomen die voor schaduw zorgen, en met mooie haarspeldbochten slingert deze weg omhoog, nergens vlak maar ook nergens echt steil. Als je meer wilt klimmenn is het mogelijk om naar het Lac du Poursollet te rijden, een mooie en uitdagende klim. Het is ook mogelijk om aan deze col als 'ronde' te rijden en via de andere zijde terug te rijden over de Col de Malissol naar Vizille, een vrij lange en leuke tocht.

31 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#12 van 24 rondom Bourg d'Oisans

#50 van 155 in Franse Alpen

#75 van 346 in Frankrijk

#103 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col de la Morte? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Evert op 25 augustus 2017 om 14:17

Pittige, maar mooie klim over prima asfalt, grotendeels beschut door bomen. Einde vlakt wat af, maar volgens mij pas later dan het profiel hier doet vermoeden. Goede bewegwijzering met stijgingspercentages. Cafeetje op de top kwam goed van pas! Afdaling richting Séchilienne loopt lekker, veel slalommen, maar ook weer geen afdaling om topsnelheden te halen.

DZM op 22 juni 2017 om 22:32

Erg fraaie col. Mooie gelijkmatige klim in bosrijke omgeving. Goed asfalt. Niet té stijl. Afdalen vanaf de top richting bourg d'oisans is fenomenaal!

Jan-Willem M op 17 augustus 2015 om 19:22

Mooie en rustige klim. Om aan de voet van de klim te komen, moet je over de drukke autoweg rijden. Gelukkig heb je hier de helling mee a 3%. Zelf afgelopen zaterag gefietst, aan de voet was het toen zo'n 15 graden en wat vochtig. Vlak voor de top ben ik afgeslagen naar het Lac du Poursollet. Dit zou een erg mooie route moeten zijn, maar met een graad of 5 boven de 1700m hoogte was de lol er wel van af. Gelukkig hadden ze bij de top van de Col de la Morte een prima restaurantje :-)