Hoogteprofiel beklimming Col de la Croix Fry

Hier is de Haute Savoie op zijn mooist voor wielrenners! Mooie Alpenweides, mooie Alpen dorpjes en een niet al te drukke weg midden door al dit moois. En de klim is ook nog eens heel erg aan te raden. Een serieuze klim die niet onderdoet voor grotere namen. Alhoewel de Col de la Fry wordt steeds bekender omdat deze col al regelmatig in de Tour de France heeft gezeten. En wie deze col gefietst heeft kan begrijpen waarom.

De weg is vooral steil en moeilijk na Manigod, dus rust goed uit in dit dorpje waar het net even wat minder steil is. Als de stilte voor de storm. Want de drie kilometers na dit dorpje zijn echt heel erg zwaar en totaan de top wordt het nergens echt makkelijk. Deze zijde is vele malen steiler dan de andere kant welke afdaalt richting Grand Bornand.  

33 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#11 van 23 rondom Albertville

#55 van 155 in Franse Alpen

#86 van 346 in Frankrijk

#115 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col de la Croix Fry? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Ricardo op 31 juli 2017 om 14:22

Wat een plaatje! De klim gereden vanuit Annecy via de Col de Bluffy. De uitzichten, het weinige verkeer en de serieuze stijgingspercentages maken het een fantastische klim. Op de top een espressootje en dan richting de Aravis (na de afdaling van de Col Fry nog maar 4 km klimmen tot op de col d'Aravis).