Hoogteprofiel beklimming Col de l'Iseran vanuit Bourg Saint Maurice

Deze col begint zo'n tien kilometer vals plat, waarna een lopende klim volgt totaan tignes. Nergens echt zwaar, lekker klimmen. Het zijn vooral de laatste kilometers die zwaar zijn, dit vanwege de lengte van de klim, bijna 50 kilometer maar ook door de frisse wind die hier bijna altijd staat. 

De eerste 33 kilometer zijn niet de allermooiste. Een vrij drukke weg, niet altijd even beleefde Franse automobilisten en toeristen die niet in de bergen kunnen rijden, onverlichte tunnels en weinig mooi klimmen. Maar na Val d'Isere is het genieten. Het landschap is betoverend mooi en het klimmen een stuk interessanter en er rest je nog een goede 12 kilometer echt klimmen, genoeg om lekker te kunnen genieten van het stijgende asfalt.

Deze col opent over het algemeen vrij laat, begin juni heb je nog steeds grote kans dat je voor een dichte col staat, hou hier rekening mee.

21 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#3 van 23 rondom Albertville

#8 van 155 in Franse Alpen

#10 van 346 in Frankrijk

#17 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col de l'Iseran vanuit Bourg Saint Maurice? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Bas op 06 september 2017 om 20:16

Een grote aanrader om deze te fietsen! Wat een prachtige tocht. Ik vond het wegdek en verkeer op de dag dat wij fietsten meevallen (30-8) en ook de automobilisten behoorlijk rijden en ruim inhalen. Het is met name de lengte en het gevoel dat je twee cols fietst (door de 10 km 'plat' ertussen) dat het zwaar maakt, maar de laatste 15 kilometer (vanaf Val d'Isere) zijn de mooiste die ik gefietst heb. Ook het uitzicht op het stuwmeer en Tignes is een erg mooi stuk (km 24).

Maartenkajak op 09 augustus 2017 om 09:21

Gister deze rit gefietst! Het is absoluut geen prettige rit! Veel te veel verkeer en slecht wegdek Vrachtwagens en campers die maar voorbij blijven razen.. Wat wel leuk is om in het begin de D84B weg te nemen! Dat is een stijle klim op een zeer rustig bos weggetje met goed asfalt! Uiteindelijk komt deze weg vanzelf weer op de D902 uit. Vergeet niet te genieten van de mooie kleine watervalletjes!

Michel op 17 juli 2016 om 19:42

Vanuit bonnval sur arc is hij veel mooier. De mooiste klim die ik gereden heb tot nu toe