Hoogteprofiel beklimming Col de l'Échelle

De beklimming van de Col de l'Échelle is 2.7 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 7.1% een hoogteverschil van 193 meter. De klim ligt in de sector Briançon in de Franse Alpen, Frankrijk. Met o.a. een steilste stuk van 14.2% scoort deze beklimming 209 klimpunten.

27 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#20 van 23 rondom Briançon

#147 van 155 in Franse Alpen

#304 van 346 in Frankrijk

#368 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col de l'Échelle? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Pierre Noiret op 06 november 2019 om 20:07

Een heel mooie klim. Niet veel verkeer met prachtige uitzichten. Verreweg te verkiezen boven de dieselklim van de Col de Mongenevre.

Tjerk op 15 augustus 2019 om 14:19

Briancon, Ik heb de Col beklommen en hij is de eerste 14 km (de borden met daarop aangegeven hoelang je nog moet beginnen op 17 km) goed te doen. De laatste 3 km zijn steil maar ze kunnen wel. PS: Ik heb hem als 11 jarige beklommen met mijn vader op een mountainbike, op een racefiets kan je minder licht schakelen en is dus allicht moeilijker.

Siard op 31 juli 2019 om 21:35

De Col de l'Échelle is een lieve col die nergens echt heel zwaar is. De hierboven aangegeven 14% heb ik nooit gezien. De lengte van 2,7km is ook niet helemaal juist. Officieel begint de col al vanaf de afslag van de N94 (Route d'Italie) naar de D994G. Vanaf daar is de col dan ook ongeveer 15km, waarvan de laatste paar kilometers (de aangegeven 2,7km) echt noemenswaardig zijn. Daarvoor heuvelt het meer maar wordt het nooit echt zwaar. Tot de laatste 2,7km is er aardig wat verkeer (het is immers de enige weg dat dal in), maar de weg is erg breed en overzichtelijk. Voor het laatste stukje wordt het verkeer wel minder maar heel erg rustig vond ik het ook niet. Het wegdek in het Franse deel is perfect. Zodra je aan de 'andere' kant Italië in komt wordt het een stuk minder. De tip die ik wil geven is om de col over te gaan en de andere kant af te dalen. Doe dit in ieder geval tot na 2 korte tunneltjes (verlichting niet noodzakelijk maar wel aan te raden). Hier heb je prachtig uitzicht over het dal aan de Italiaanse kant. Ik ben aan deze kant afgedaald tot aan Bardonecchia. Vanuit hier heb ik dezelfde weg terug omhoog genomen. Vanuit de Italiaanse kant vond ik de klim iets zwaarder. Dit komt omdat de klim hier iets langer een hoger percentage aanhoudt. Echt zwaar wordt deze klim ook niet.

Pierre Noiret op 04 mei 2019 om 21:30

Een heel mooie klim. Niet veel verkeer met prachtige uitzichten. Verreweg te verkiezen boven de dieselklim van de Col de Mongenevre.

Koen Wielinga op 29 augustus 2014 om 11:09

Vanuit Bardoneccgia (Italie) deze klim gefietst.. Een heerlijke geleidelijke klim.. Niet te lastig, prima wegdek en het eind is erg mooi in de bossen langs kampeerders..

Wouter op 06 augustus 2014 om 20:39

De col heeft nog een lange aanloop van een km of 15. Weinig percentage (gem. Zo'n 2,5% ?). Al met al eenekker colletje om de benen warm te draaien. Vanaf de andere (Italiaanse) kant is ie een stuk pittiger!