Hoogteprofiel beklimming Col de Gleize

Iedereen die de Bayard doet moet deze col ook doen! Steil en heftig. Een geweldige klim ondanks dat het asfalt niet overal geweldig is.  Samen met de Colombis de moeilijkste klim van de regio. Deze klim is misschien kort bij hoort bij de steilste van Frankrijk. De kalmte is heerlijk na de drukke Bayard. Mountainbikers kunnen trouwens nog een stuk verder klimmen op een onverharde weg. 

18 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#5 van 14 rondom Gap

#98 van 155 in Franse Alpen

#160 van 346 in Frankrijk

#197 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col de Gleize? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Chris op 08 juli 2019 om 19:53

Na de Col Bayard is dit een hele mooie afsluiter. Wegdek is slecht maar door de rust en de prachtige omgeving meer dan de moeite waard! Zeker de moeite waard om deze te doen.

Chris op 08 juli 2019 om 11:59

Na de Col Bayard is dit een hele mooie afsluiter. Wegdek is slecht maar door de rust en de prachtige omgeving meer dan de moeite waard! Zeker de moeite waard om deze te doen.

Roy op 08 juli 2019 om 10:56

Prachtige omgeving, de klim is constant 10% met af en toe een uitschieter naar 12/13%, asfalt is slecht maar goed te doen, dit geeft een mooie extra uitdaging omdat je door het asfalt gedwongen word om soms de binnenbocht te nemen in de haarspeldbochten, uitzicht over Gap maakt de beloning compleet!

marc op 20 mei 2015 om 15:18

Dit is een ontzettend zware klim. Slechts 5 km lang, maar er lijkt geen einde aan te komen. Tis zo een klim waarvan je denkt, waarom doe ik dit? Je kunt hem niet doen zonder de Col Bayard te doen. Tis dus een soort tweeluik zoals de Galibier. Vanuit Gap is het dus een klim van pakweg 13 km, zwaarder dan de alpedhuez. Een echte Hors Catogerie!!