Hoogteprofiel beklimming Chemin du Haras

Het plateau tussen de Verviers en Pepinster is vanaf twee kanten te beklimmen. De vreselijk steile variant vanuit Pepinster (Nid d'Aguesses) en deze net iets makkelijkere versie. De Chemin du Haras blinkt uit kwa schoonheid en stilte. In alle rust klim je eerst explosief en dan weer makkelijker onder een geweldig uitzicht naar de top. 

Verviers is een grote stad, maar de start van de beklimming is redelijk makkelijk te vinden. In het stadsdeel Ensival ten westen van de E42 staan met bordjes overal Golf du Haras aangegeven. Het eerste stuk gaat over kasseien richting het spoorwegtunneltje, maar daarna wacht er prachtig asfalt. Meteen na het tunneltje wordt de klim tantje voor tantje ingezet. In de bocht naar links klimmen de percentages naar de 13%. 

Zodra je de huizen achter je laat wordt het iets makkelijker. Maar de percentages komen niet meer onder de 7%. Langs een prachtig glooiend gras landschap slingert de weg omhoog. Als de weg even later iets smaller wordt zit er weer even een flinke knik in het profiel. Daarna klimt het - voor je gevoel - eindeloos lang door naar de top. Een prachtige beklimming om op de macht te bedwingen.

34 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#37 van 52 rondom Spa & Stavelot

#72 van 121 in Ardennen

#83 van 293 in België

#452 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Chemin du Haras? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?