Hoogteprofiel beklimming Chemin de Renardmont

Deze klim lijkt alles tegen zich te hebben.De Chemin de Renardmont is onopvallend, de weg loopt dood en het is draaien en keren. Niet ideaal voor een tochtje en al helemaal niet voor wielerwedstrijden. Dus de Chemin de Renardmont is een grote onbekende. Maar sla deze klim niet over want het is een goede test en een van de moeilijkste beklimmingen van de Ardennen.

De start van de beklimming ligt op een afslag rechtsaf langs de doorgaande weg tussen Stavelot en Trois-Ponts. Volg de bordjes "Troc & Broc". De Chemin Sous Bailleu is alleen voor bestemmingsverkeer, onze bestemming ligt bovenop de top.

Het is meteen goed steil. In de eerste 600 meter klimt het goed geasfalteerde weggetje met gemiddeld 10% naar boven. De kuiten zijn direct warm. Maar goed ook, want het echt werk moet nog beginnen Aangekomen in het dorpje Parfond Ruy wordt het heel eventjes iets makkelijker. Sla rechtsaf en daarna direct links richting Ster. Nu begint het direct flink te stijgen.

Na de eerst afslag rechts te hebben genomen (wederom alleen voor bestemmingsverkeer) gaat het smalle straatje voor langere tijd naar een moordende 15% omhoog. Voor de laatste hoogte meter ga je op het volgende kruispunt rechtdoor de doodlopende straat in. De weg gaat op een gegeven moment over in een landweg met veel grind, het is verstandig hier om te keren.

24 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#2 van 52 rondom Spa & Stavelot

#4 van 121 in Ardennen

#4 van 293 in België

#321 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Chemin de Renardmont? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Alexander op 21 september 2019 om 20:20

Een beest van een beklimming. Lekker steil ding! Goed dat ik een km-teller op mijn fiets heb, zo kan je de meters afstrepen en zie je wanneer je (eindelijk) de top hebt bereikt. En ja, je kunt deze klim iets verlengen... zodat hij nog iets zwaarder wordt. Maar om naar Coo af te dalen zou ik bij het afdalen toch de asfaltweg gebruiken.

wim op 28 februari 2016 om 09:40

Als je nu bij het laatste kruispunt gewoon rechtdoor gaat verleng je de klim nog met enkele tientallen meters asvalt omhoog, daarna bij t-splitsing naar links door bos naar beneden; daal je de thier de coo af. Wel een ruig pad!! veel plezier

Jeffrey op 18 mei 2015 om 13:44

Recentelijk hebben we op een tripje naar de Ardennen heel mooie routes uit kunnen stippelen met de info van Klimtijd.nl, waarvoor dank! Hierbij hebben we ook de Renardmont aangedaan. Het was voor mij de plek (vierde dag fietsen, iets teveel speciaalbiertjes de avond ervoor) waar een gemene kramp in het linkerkuitje schoot waardoor ik de klim even moest pauzeren, maar dat je jezelf flink pijn kan doen hier is duidelijk. Overigens wordt de weg na het steilste stuk na de kruising het bos uit erg slecht en wat mij betreft voor een racefiets niet te doen. Geen asfalt, puur grind en zand. Wij zijn omgekeerd en via Ster teruggereden naar Coo.