Hoogteprofiel beklimming Col de la Chaudière

Deze klim draagt zeker zijn naam goed. De klim is nergens absurd steil maar als je laat vertrekt dan zul je overkoken van de hitte. Doe deze klim dus vroeg op de dag. Eenmaal op de top heb je een geweldig uitzicht op het gebergte van de Ecrins en de Oisans. 

31 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#1 van 3 rondom Die

#1 van 3 in Drôme

#107 van 346 in Frankrijk

#140 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col de la Chaudière ? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Coen Hogers op 06 augustus 2019 om 17:13

Het is inderdaad een vervelende klim als je laat vertrekt. Er zitten echt lastige kilometers bij. Wel mooi om gedaan te hebben

Ruud Zanders op 28 augustus 2017 om 12:34

Mijn eerste Col. Wel al vaker in zuid Limburg en rondom Luik gefietst. Ik ben er met een mountainbike tegenop gefietst en dat ging prima. Gestart vanaf Saillans. Mooie omgeving, goed wegdek en geen extreme percentages. Vanwege de warmte is het wel verstandig om voldoende water mee te nemen.

Joris van Enst op 06 juni 2017 om 22:37

Ik heb deze col op dezelfde dag van beide kanten beklommen op mijn /santos tourfiets. Ging erg lekker. Wel warm, maar als je daar tegen kan dan valt het wel mee. Uitzicht geweldig. bij afdaling wel een beetje oppassen, want wegdek is niet super. Wel een aanrader. Als je aan de voet van de berg, in Saillans, scherp rechts gaat de D776 op kom je in Chastel Arnoud. Prachtig heel dorpje met helder (potable) water uit de bron. Er is ook een goed restaurant. Dus.....

Bert Broekema op 21 september 2015 om 13:55

Erg leuke klim, maar door de warmte overdag best zwaar. Heb hem nu 3 keer beklommen en 1 keer vanuit Bourdeaux, erg mooi, fantastische natuur en goed wegdek met weinig verkeer. Ook aan te raden en nog rustiger: col de penne schitterende natuur en super rustig.