Hoogteprofiel beklimming Chambralles

Wie vanuit Aywaille de N633 pakt richting Comblain-au-Pont ziet aan de linkerkant diverse weggetjes omhoog slingeren die veel moois voorspellen. Een daarvan is de onbekende maar 'netjes' met bordjes aangegeven Chambralles. Aan de andere kant van de brug start de ook prachtige Côte de Gotale. De klim start direct stevig met een lichte bocht naar links. Gelukkig laat je direct de drukte van de provinciale weg achter je. Hier ben je meestal helemaal alleen.

Op het moment dat je een prachtige haarspeldbocht inrijdt vlakt de steilte iets af.  In de volgende bocht rijd je langs een fietsenwinkel. Misschien een nieuwe lichte carbonfiets kopen? Want direct direct na de bocht wordt het weer moeilijker.

Deze kilometer is namelijk gemiddeld 10% en kent een paar pieken van 15% Dit gecombineerd met een bochtige weg door prachtige omgeving maakt deze beklimming een echte beauty. Voor de laatste extra hoogtemeters pak je 200 meter na het dorpje de afslag rechts richting Gites Hurlevent. Onder de indruk van deze prachtige beklimming, probeer dan ook eens andere beklimmingen op dezelfde flank zoals de stille Côte de Kin, de onbekende Côte d'Oneux en bochtige Côte de Niaster

35 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#5 van 21 rondom Aywaille & Durbuy

#44 van 121 in Ardennen

#50 van 293 in België

#410 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Chambralles? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Joep op 20 juli 2017 om 12:16

Pittige klim, zelfs even oplopend tot 20%. Het is gelijk vanaf onderaan flink op de pedalen staan

Arjen Veenstra op 01 februari 2015 om 16:06

Pittige klim, vooral wanneer je jezelf hebt opgeblazen op de Redoute vlak ervoor!