Hoogteprofiel beklimming Col du Mont Cenis vanuit Susa

De beklimming van de Col du Mont Cenis vanuit Susa is 25.4 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 6.3% een hoogteverschil van 1604 meter. De klim ligt in de sector Piemonte in de Italiaanse Alpen, Italië. Met o.a. een steilste stuk van 10% scoort deze beklimming 1395 klimpunten.

20 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de Col du Mont Cenis vanuit SusaRanglijst

#3 van 4 rondom Piemonte

#9 van 24 in Italiaanse Alpen

#9 van 25 in Italië

#27 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col du Mont Cenis vanuit Susa? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Kees van zundert op 24 september 2016 om 12:21

ik heb col de mt cenis 3x gereden vanuit Susa tot boven het meer. ik kende de col al omdat ik hem ook met de vrachtwagen heb gereden in de jaren 70-80 het is er erg mooi ik heb m, gereden met een Giant citybike 27versnellingen die ik altijd meenam. ook de trapjes zijn mooi 8 haarspeltbochten op elkaar daarna krijg je paar lange klimmen helemaal open tot je boven bij het meer bent je het is 23km klimmen boven heb je een vlak stuk voor je de 8 bochten krijgt hij is prachtig rustig weinig verkeer en soms nog een restaurant om te pauzeren

Sandra op 29 juni 2015 om 09:27

Omdat je op nog geen 500 hm begint is deze klim erg snel erg warm. Het begin van de klim is de warmte je grootste vijand. Het uitzicht op de vallei is erg mooi. Na een lang stuk rechte weg met vals plat (een ramp als je wind tegen hebt) heb je een paar erg mooie haarspeldbochten. Je denk dat je dan op de col bent maar die ligt nog veel verder. Een lange klim die je zeker niet moet onderschatten.