Hoogteprofiel beklimming Ceillac

De klim naar Ceillac is een van de grote aanraders tussen Briançon en Embrun. Deze klim ligt net na het dorpje Maison du Roi en gaat omhoog naar een minuscuul skigebiedje en bergdorpje. Landschappelijk is deze weg fantastisch mooi, grote puinhellingen aan een kant, bossen en steile oranje gekleurde rotsen aan de andere kant. Daartussen slingert een in het voorjaar wilde rivier en een super strakke asfaltweg. Verder is het rustig op deze onbekende weg, een stuk rustiger dan op de grote cols in de buurt. Stiekem is deze klim eigenlijk nog wel mooier, maar ja de Tour de France heeft deze route nooit gedaan.

Deze asfaltweg loopt voor 8 kilometer steil omhoog, met een heel aantal strakke haarspeldbochten. Een genot om te fietsen. De eerste bochten geven meteen een goede indruk van de klim: steil zonder echt extreem te zijn. De eerste serie echte haarspeldbochten zijn de droom voor elke bergfietser. Steil en snel achter elkaar. Gewoon heerlijk.

Na een paar series van haarspeldbochten en steile passages rijd je opeens de vlakte van Ceillac in. En daar lijkt de weg zo goed als vlak (nou ja, eerder vals plat). Opeens gaat het fietsen weer vanzelf. Een heerlijke binnenkomer in dit leuke dorpje. Als je niet afslaat naar het dorpje zelf, maar doorrijdt tot het skigebied heb je uitzicht op een fantastisch mooie 300 meter hoge waterval. 

De afdaling hoort qua schoonheid in hetzelfde kaliber als de klim: prachtig. Snel, overzichtelijk en speelse bochten. Topsnelheden kunnen hier redelijk veilig gereden worden! Ook weer genieten. En om terug naar Guillestre re rijden ga je natuurlijk over de Route de la Viste.

17 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#8 van 23 rondom Briançon

#87 van 155 in Franse Alpen

#137 van 346 in Frankrijk

#174 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Ceillac? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Bart op 01 augustus 2018 om 17:15

Schitterende klim, dito afdaling. En heerlijk rustig. De waterval is zo'n 2.5km voorbij het dorp, maar absoluut de moeite waard!

Youp op 21 juli 2017 om 19:05

Vandaag met 2 vrienden deze beklimming gedaan. Gisteren ook de I'Zoard beklommen en dan voel je deze berg wel in je benen :) Mooie beklimming met steeds een snel stromend beekje langs de weg. De waterval is ook erg mooi, maar ligt wel iets meer dan 1 km vanaf het begin van het dorpje

Peter op 15 juli 2017 om 23:51

Heb deze klim vandaag gereden als mijn eerste echte klimervaring en het was fantastisch! Prachtige weg, rustig en voor een beginner goed te doen. Met veel dank aan deze site!

Mijke op 26 mei 2016 om 08:50

En dan in het dorpje zelf, de weg omhoog nemen naar de Vallée de Christillan. Schitterende klim van zo'n 6 km. Eerst zeer zwaar daarna afvlakkend, maar continu steigen. Je komt geen mens tegen. Asfalt is op sommige plekjes niet top, maar goed te doen.