Hoogteprofiel beklimming Côte de la Casmatrie

Zeven onvervalste haarspeldbochten en dat in het Land van Herve, het moet niet gekker worden. De Côte de la Casmatrie is een absolute must voor de liefhebbers van mooie beklimmingen. De beklimming slingert in een constant tempo langs de heuvel omhoog en trakteert de bedwinger op de ene na het andere presentje.

Het is even zoeken naar de start van de beklimming. Pak op de weg tussen Chaudfontaine richting Angleur de afslag richting het hotel Château des Thermes en ga over de brug. Blijf deze weg links aanhouden, ga onder het spoorwegtunnetlje door, aan het einde van het gehucht Casmetrie begint de beklimming aan de rechterkant. 

In de eerste kilometer kom je in rap tempo 5 bochten die de weg heen en weer tegen de heuvel laten kronkelen. Blijf bij aankomst in het dorpje de weg scherp naar links volgen. Even verderop steek je schuin de weg over, let op snel rijdend verkeer! Na de oorlogsbegraafplaats wacht de laatste haarspeldbocht op je. Het is nu nog een kleine kilometer makkelijk klimmen naar de top van de Côte de la Casmatrie.

 

25 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#25 van 35 rondom Soumagne & Dison

#146 van 293 in België

#530 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte de la Casmatrie? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Ties op 22 mei 2016 om 10:19

Mooie klim, zeker gezien de haarspeldbochten alleen jammer dat op sommige plaatsen de asfalt er slecht bij ligt. Maar zeker een aanrader zou je in de buurt zijn!!