Hoogteprofiel beklimming Brandenberg

De beklimming van de Brandenberg is 1.2 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 5.3% een hoogteverschil van 64 meter. De klim ligt in de sector Nijmegen in Midden Nederland, Nederland. Met o.a. een steilste stuk van 8.9% scoort deze beklimming 49 klimpunten.

27 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#7 van 11 rondom Nijmegen

#10 van 64 in Midden Nederland

#58 van 254 in Nederland

#677 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Brandenberg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Alexander op 20 januari 2019 om 23:10

Estetisch is de variant via de Schrammstrase en dan aan het eind links de bocht het bos in een stuk mooier met prachtige vergezichten. Samen met de Zevenheuvelenweg en de Holdeurn de drie mooiste klimmen van het heuvelland tussen Kleef en Nijmegen.

Simmie op 20 augustus 2016 om 23:49

Zie net de waardering voor deze klim. Wegdek: Uitstekend, Verkeer: Nihil. Waardering 4 van die duimen!

Simmie op 20 augustus 2016 om 23:42

Dit is een pittig en verraderlijk klimmetje. Als je van Kranenburg aan komt rijden zie je een muur omhoog gaan, maar niets is minder waar. Toch als je in het begin wat spaart, kun je je maatjes op het eind een verrassing bezorgen. Want als je denkt dat je er al bent na het steile stuk, dan bevindt je je op vals plat vooral de klim doorgaat in een steile finale. En daar mag je gaan, en je te enthousiaste klim vriendjes volledig oprapen. Een mooie klim al heb ik hier altijd weinig oog voor de omgeving, als je het bos induikt wanneer de klim echt begint dan is er ook weinig meer te zien en ben je daar ook niet meer mee bezig. Ik vindt deze zeker pittiger als de Zevenheuvelen, maar ja ik houdt van wat langere kaskes, en deze is net als de anderen in Nijmegen net niet lang genoeg om echt te vlammen. Toch een bedriegelijke kuitenbijter en een aanrader als je in Nijmegen bent. Pas wel op als je aan de voet van de afdaling bent, daar staat een huis net na de kruising waar jonge kinderen wonen, of vaak zijn, weet ik veel, soms komen ze op een loopfiets dwars het pad op, ook op dat punt verruild het asfalt zich voor een grindpad, pas dus op met remmen ivm met wandelaars en honden. En die kleine kinderen.

Mark op 26 juli 2015 om 17:21

Trouwens: hoort hier geen Duitse vlag bij? Ligt toch wel een eindje in Duitsland. Of wonen er al zoveel Nederlanders in Kranenburg dat deze klim maar alvast gekoloniseerd is.

Mark op 26 juli 2015 om 17:12

Echt leuke klim om te doen. Veel mensen kennen deze klim niet en het is er erg rustig. Wel laten mensen hun hond uit in dit gebied en ik heb al een aantal keer een hond achter me aan gehad. Als je boven bent kun je op het bankje even uitrusten. Als je de weg volgt kun je het bordje richting Frasselt volgen (linksaf bij het kruispunt). Je komt dan op de Schwarzer weg. Dit begint met grind en oude stukken asfalt maar halverwege is deze weg is wel weer asfalt te vinden. Deze weg kent ook een mooie klim. Let wel op bij de afdaling! Het laatste stuk van deze klim is ook onverhard (na de rode poort) maar als je in het midden van de weg blijft dan is er niets aan de hand.

Etkin op 02 juli 2015 om 17:41

Erg leuke goedlopende klim inderdaad, weinig verkeer en goed asfalt. That is, tot de eerstvolgende kruising. Daarna gaan alle richtingen over in gravel, houd hier rekening mee! Wel goede gravelwegen trouwens, geen mul zand, vrijwel geen gaten en ook geen grote keien.

Miquel op 26 februari 2015 om 14:50

Leuk deze klim hier tegen te komen. Toen ik nog in Duitsland woonde, was dit voor mij de vaste route het Reichswald in. Echt moeilijk is deze klim niet, omdat de steile stukken steeds afgewisseld worden met minder steile stukken.