Hoogteprofiel beklimming Brakkeberg

De Brakkeberg (ook wel Barakkenberg) is een relatief onbekende variatie op de Geulhemmerberg. Waar de laatste een redelijk lange beklimming is, overbrucht de Brakkeberg dezelfde hoogtemeters in een veel kortere afstand. Een echt kuitenbijter dus. Vooral de laatste meters in het bos zijn pittig.

De klim begint bij Kasteel Geulzicht, aan de linkerkant van de weg staat het koetshuis dat in dezelfde stijl in gebouwd. Wielercommentator en leggende Jean Nelissen was ooit bewoner van die prachtige complex.

21 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de BrakkebergRanglijst

#1 van 15 rondom Valkenburg

#31 van 190 in Zuid-Limburg

#36 van 254 in Nederland

#621 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Brakkeberg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Ro op 31 juli 2019 om 12:35

Gebruik deze weg meestal als afdaling naar de Geulhemmerberg. Helaas is het qua autoverkeer vaak net te druk om vol gas af te dalen. Desalniettemin moet 60+km/u makkelijk worden gehaald.

Niels op 02 april 2016 om 12:20

Dit is gewoon een kilometer lekker stijl klimmen. Hij is ook een beetje verraderlijk in die zin dat het net wat afvlakt vlak voor de flauwe bocht en je dus niet kunt zien wat er vervolgens nog bedwongen moet worden. Als je je zo lang mogelijk rustig houdt, kun je wellicht op het eind er nog een mooie punch aan proberen te geven. Dan haal je het meeste plezier uit deze klim.

Thomas op 18 oktober 2015 om 23:46

Mooie weg tussen het bos door. Deze klim is iets lastiger dan de Geulhemmerberg, en daarnaast ook veel mooier en rustiger.

Ties op 18 november 2014 om 15:36

Lekker bergje die gewoon van begin tot eind stijl is. De eerste meters na de bocht halen je meteen uit het zadel en dan ben je geneigd om door te trekken, maar daar is die net te lang en te steil voor. Gewoon weer gaan zitten en "rustig" naar boven fietsen.