Hoogteprofiel beklimming Ravensbosch

Deze klim staat volledig in de schaduw van de immens populaire Cauberg. Niet geheel terecht, want deze uitdagende klim is bijna even zwaar en valt prima te combineren met de Cauberg (gebruik de afdaling van de Stoepert). 

De Ravensbosch klimt aan de noordzijde Valkenburg uit. Na de spoorovergang neemt de klim je in zijn greep, de prima weg stijgt de eerste honderden meters vrij onregelmatig. Door de brug over de snelweg vlakt de weg iets af, waardoor je even bij kan komen. Dat zal zeker nodig zijn om het laatste steile stuk (over gloednieuw asfalt) te overwinnen.

28 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de RavensboschRanglijst

#3 van 15 rondom Valkenburg

#54 van 190 in Zuid-Limburg

#65 van 254 in Nederland

#689 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Ravensbosch? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Bram op 11 juli 2016 om 18:33

Het profiel van deze klim lijkt niet te kloppen. Ben hem al vaak opgereden maar het steilste stukje zit voordat je het viaduct passeert. Zouden jullie hier eens naar willen kijken?

Ties op 22 december 2015 om 10:10

Afgelopen zondag eens beklommen en me laten vertellen dat dit viaduct het steilste viaduct van Nederland is. Door de breedte van het viaduct zie je er niks van maar je merkt het aan je snelheid, vreemd gevoel. Gelukkig kiezen velen de Cauberg waardoor deze klim lekker rustig blijft.