Hoogteprofiel beklimming Bosberg

Achter de Muur van Geraardsbergen - bij Attembeke - ligt de Bosberg. Een flinke kuitenbijter op kasseien. Bij deze klim zit het venijn in de staart. Jarenlang van deze beklimming de laatste beklimming voor de finish van de ronde van Vlaanderen. De laatste mogelijkheid om op een beklimming het verschil te maken.

Volg in Attembeke de bordjes richting de Bosberg, die dus prima staat aangegeven. De beklimming start al in het dorp op de geasfalteerde weg met gemiddeld 3% te klimmen. Bij het uitrijden van het dorp gaat het asfalt over in betonplaten tussen perfect gepositioneerde wilgen. Pas bij het bereiken van de huizen begint het echt te klimmen. Wanneer je langs het bord van de Bosberg rijdt beginnen de kasseien en wordt het echt steil.

In de flauwe bocht naar rechts lijkt het alleen maar steiler te worden, vanaf nu is het loeren naar de top die je in de verte ziet liggen. Bij het uitrijden van het bos worden de kasseien weer afgelost door betonplaten en bereik je de top.

30 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de Bosberg


Ranglijst

#11 van 72 rondom Oudenaarde & Geraardsbergen

#11 van 72 in Vlaamse Ardennen

#163 van 293 in België

#556 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Bosberg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Janne op 24 april 2019 om 13:16

De staat van de kasseien wordt onderschat. Ziet er goed uit op televisie, maar ze rijden echt niet goed op de fiets. Overigens: de bomen langs de betonweg zijn Japanse kerselaars, geen wilgen!

Jan op 27 februari 2019 om 13:57

Het erge is dat je van aan de voet van de beklimming al de top ziet... Maar het een eeuwigheid duurt eer je daar bent. Ook de holtes in de kasseien zijn niet bevorderlijk om... aan de top te geraken !!

Claudine op 25 september 2017 om 12:01

Kort maar best pittig als je voordien al heel wat hebt afgelegd van het parcours van de RVV.