Hoogteprofiel beklimming Bois de Saint-Laurant

Voor de liefhebbers van haarspeldbochten ligt er net ten zuiden van Luik een pareltje. De goed geasfalteerde beklimming van Bois de Saint-Laurant bevat maar liefst vier haarspeldbochten op korte afstand van elkaar. Genieten van de wielrenners die houden van draaien en keren.

De beklimming start naast de enorme rangeerterreinen net buiten het stadsdeel Ougrée en is erg moeilijk te vinden als je niet bekend bent in de omgeving. Volg daar de zeer drukke N90 richting Angleur. Sla na enkele honderden meters scherp rechtsaf (bordjes Chimac - Agriphar). Hier start de beklimming. Bij het eerste kruispunt schuin linksaf de steilste straat inrijden. Na honderd meter kom je bij de eerst haarspeldbocht linksaf.

In hoog tempo volgen de haarspeldbochten in het dichte Bois de Saint-Laurant elkaar op. Waar je net de lelijkste gedeelte van Luik te zien kreeg, fiets je hier in alle rust. De top ligt net voor de grote rotonde.

17 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#6 van 10 rondom Luik

#86 van 121 in Ardennen

#98 van 293 in België

#471 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Bois de Saint-Laurant? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Alexander op 16 februari 2019 om 22:55

Een esthetisch pareltje; veel mooier dan dit gaat het in Luik niet worden!

Raymond op 21 augustus 2013 om 19:36

Heerlijke opwarmer, niet zo zwaar goede vlakke weg zonder gaten en weinig verkeer met leuke haarspeldbochten midden in het bos. Het laatste stuk daarentegen langs de huizen is zeer slecht. Parkeer je auto boven bij restaurant Marco Polo en rijdt de Rue de Sart-Tilman eerst naar beneden.