Hoogteprofiel beklimming Bois de Beyne

De Bois de Beyne is de makkelijkste variant van de beklimmingen tussen Vaux en het plateau bij Romsée. De  Haie des Loups, maar vooral de Haute Folie zijn een pak moeilijker. Maar denk zeker niet te makkelijk over deze beklimming, want de makkelijkste variant is nog verrekte moeilijk. Het enige jammeren is dat de start erg moeilijk te vinden is.

De start van de beklimming is bijzonder moeilijk te vinden voor mensen die het dorp niet kennen. De eerder genoemde beklimming start beide bij een grote herkenbare rotonde, de Bois de Beyne start bij een onopvallende rotonde. Probeer de Rue Haute Ransy te zoeken en volg bij de rotonde de weg het dorp uit. Na het spoorwegviaduct rechtsaf en na ruim honderd meter linksaf de weg in die alleen voor lokaal verkeer is.

Na al het zoeken heb je nu alle tijd om te genieten. Het is hier niet erg steil, maar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over het heuvellandschap. Bijna alle klimpunten worden verdient in het laatste gedeelte van de beklimming. Zodar je langs het bos fietst wordt het steiler en steiler. Het laatste gedeelte tussen de bomen kronkelt de weg naar gemiddeld 14%.

17 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#7 van 35 rondom Soumagne & Dison

#53 van 293 in België

#413 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Bois de Beyne? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Loek de Rooij op 30 september 2014 om 21:53

Bedankt voor de tip. Mooie klim ja. Als de weg naar links draait in het bos wordt het echt lastig. Wel jammer dat mensen het bos daar gebruiken als afval dump.

Lieven Schellekens op 07 september 2014 om 20:11

Mooie klim, verdomd lastig op het einde, wordt steeds steiler en steiler. Kwwam ook niet ver na Heid des Chênes waar ik nogal diep gegaan was