Hoogteprofiel beklimming Bierleux-Haut

In het Lienne-dal tussen Stoumont en Chevron ligt een pittige verrassing te zoeken voor de wielrenner die hier doelbewust naar zoekt. Bierleux-Haut is ruim een kilometer lang met een gemiddeld percentage van 10,5%, met stukken tot boven de 14%. Een flinke kuitenbijter dus. Bovendien wordt de beklimming opgeluikt door een reeks mooie bochten.

De Bierleux-Haut start tegenover camping Les Salins, de afslag staat niet aangegeven, maar het plaatsnaambord van Bierleux-Haut staat direct na de afslag. In principe niet te missen dus. In een lange bocht is het meteen onomstreden steil. De weg gaat even rechtdoor, maar bij de huizen wordt een reeks bochten ingezet en gaat het percentage iets omhoog. De bochten slingeren wonderschoon door het landschap. 

Na de bochten denk je het ergste achter de rug te hebben, maar ondanks het ontbreken van de bochten blijft de weg vreselijk steil. In een lange lome bocht draait de weg rond een bosrand. Pas als de weg de bosrand weer loslaat heb je de top bereikt.

18 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#29 van 52 rondom Spa & Stavelot

#59 van 121 in Ardennen

#67 van 293 in België

#434 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Bierleux-Haut? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Joëy op 26 december 2017 om 12:59

Er staat dat het wegdek in slechte staat is, maar op google streetview lijkt dit wegdek mij niet echt in slechte staat. Iemand die weet of dit wegdek in goede staat is?

Mat op 26 augustus 2017 om 10:47

Echt zwaar maar wel mooi

Castelijn Tim op 07 augustus 2014 om 11:28

Direct steile klim alsof je een muur oprijd, onmiddelijk op de kleinste versnelling schakelen. Je kan hem ook beklimmen via Bierleux-Bas. en iets ervoor heb je les forges-chevron.